Lucia Lauková Krimi

Podvodníci opäť v nitrianskom okrese: Babička (83) prišla o 1300 eur

Dôchodkyňa z obce v okrese Nitra naletela podvodníkom. Tí od nej žiadali oveľa vyššiu sumu.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci opäť v nitrianskom okrese: Babička (83) prišla o 1300 eur
Zdroj: TASR

Ďalšou obeťou podvodníkov v našom okrese sa stala babička z obce Lúčnica nad Žitavou. Informovala nás o tom policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. „Dôchodkyňa z obce Lúčnica nad Žitavou dala neznámej žene 1300 eur,“ povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Aj tentokrát podvodníci vylákali od svojej obete peniaze vymysleným príbehom. „83-ročnú babičku v noci 27. marca telefonicky kontaktoval neznámy muž, ktorý sa predstavil ako lekár a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu a leží v nemocnici. Pani Anne povedal, že skutok neoznámi na polícii ak poškodenému vyplatí 3 000 eur,“ opisuje hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Časť z požadovanej sumy, babička podvodníkom vyplatila. „Dôchodkyňa súhlasila a ráno dala pred domom neznámej žene 1 300 eur. Následne sa s ňou dohodla, že zvyšok peňazí pôjde vybrať na poštu a tieto jej odovzdá na vlakovej stanici v Lúčnici nad Žitavou,“ uviedla policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

„Potom ako neznáma žena odišla, babička zavolala príbuzným a zistila, že naletela podvodníkovi. K odovzdaniu ďalších peňazí našťastie neprišlo, nakoľko skutok oznámila na polícii,“ dodala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Ako doplnila hovorkyňa KR PZ v Nitre, vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Nitry začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. „Za tento skutok hrozí zo zákona trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM