Rastislav Búgel Iné športy

Atmosféra, akú v meste len tak nezažijete: Hromadne na korčuliach ulicami Nitry!

Veľký deň pre milovníkov korčuľovania sa blíži. Aj tento rok si užijeme jazdu na korčuliach ulicami mesta pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Atmosféra, akú v meste len tak nezažijete: Hromadne na korčuliach ulicami Nitry!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitra si zajazdí na inline korčuliach aj tento rok. Už piaty ročník podujatia NR-inline odštartuje v sobotu 27. júla. Počas spomínanej soboty sa na Klokočine bude konať medzinárodná súťaž v speed a freestyle slalome. Večer sa priaznivci korčuľovania presunú na nitrianske cesty.

Večerná jazda ulicami

„V hlavnom meste sa Bratislava-inline koná už desiaty rok. Každý piatok sa stretne približne tisíc korčuliarov, ktorí vyrazia na cesty vychutnať si večernú atmosféru mesta. Táto energia sa raz ročne presúva aj pod Zobor,“ informujú organizátori podujatia. Organizovaná jazda ulicami Nitry sa už v meste pod Zoborom stáva pomaly tradíciou. Svedčí o tom aj rozhodnutie organizátorov, preniesť aspoň na chvíľu túto radosť z pohybu aj do Nitry.

Priateľská atmosféra

„Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži,“ prezrádzajú ďalej organizátori podujatia. NR-inline je podujatie vhodné pre každého. Podmienkou je vedieť jazdiť a brzdiť. „Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách, kde sa ľudia bežne vozia autami či hromadnou dopravou. Máte na korčuliach nejaké neistoty? Opýtajte sa inštruktorov v inline škole pred jazdou, určite vám radi poradia,“ dodáva organizačný tím.

S novou trasou

Stretnutie jazdcov je naplánované na 18:00 hodinu na parkovisku pred Zimným štadiónom. Samotná jazda odštartuje o 19:00 hod. Organizátori si pripravili novú trasu dlhú približne 11 kilometrov. Jazdcov prevedie cez Mestský park, po Nábreží mládeže na Výstavnú ulicu a späť. „Na NR-inline sa netreba registrovať ani platiť nejaký poplatok – stačí len prísť s dobrou náladou. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky,“ dodali na záver organizátori.

Foto: inline.sk

NR-ilnine
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM