Rastislav Búgel Iné športy

Podujatie plné adrenalínu: Paraglidisti uzatvoria nebo nad Nitrou

Paraglidisti slávnostne ukončia leteckú sezónu 2013 tradičnou súťažou. Uzavretie neba je naplánované na sobotu 26. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie plné adrenalínu: Paraglidisti uzatvoria nebo nad Nitrou

Mesto Nitra a Paraglidingový klub Zobor air v rámci Dní športu 2013 pripravili pre nadšencov lietania podujatie s názvom Zatváranie neba nad Nitrou, ktoré sa uskutoční v sobotu dňa 26. októbra. Paraglidisti budú štartovať z vyhliadky na Pyramíde. Doskočisko sa nachádza na trávnatej ploche Šindolka medzi Topoľčianskou a Dolnohorskou ulicou.

Spojené so súťažou

„Touto akciou chcú nadšenci paraglidingu uzatvoriť na rok 2013 nebo na Nitrou,“ informuje mesto na svojej webovej stránke. Zatváranie neba je spojené aj so súťažou v presnosti pristátia (Jesenný Zobor Cup). Registrácia pilotov priebežne od 9:00 hodiny na pristávacej ploche na Šindolke. Prvé štarty sú naplánované na 10:00 hodinu a ukončenie lietania približne o 16:00 hodine. „Na pristávacej ploche je parkovisko, posedenie, výhľad na pristátie pre návštevníkov. K dispozícii sú aj tandemové lety pre verejnosť (za poplatok),“ informujú organizátori.

Foto: ilustračné

Zobor CUP 2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM