Monika Földešiová Kultúra

Podporte svojou prítomnosťou festival

Nový festival v Nitrianskom kraji prináša mnoho kvalitnej hudby, zaujímavé workshopy a výťažok z neho putuje na podporu detí postihnutých autimozmom. A to ani zďaleka nie je všetko.

ART fest je festival venujúci sa predstaveniu hudobných skupín ako komerčne známych tak aj nových alternatívnych, plus predstavenie rôznych umelcov verejnosti a nádejným talentom cez workshopy: hudobné, tanečné, fotografické, divadelné, graffiti, tvorivé dielne na hand made, street art, folklór, film, diskusný workshop, ktorý bude veľmi milým a hlavne zaujímavým doplnením celého festivalu. Organizátori chcú na južné Slovensko priniesť podujatie, na ktorom sa nájdu každý deň iní potenciálne šťastní návštevníci.

Koho uvidíme? Každý deň festivalu sa venujeme inému hudobnému žánru, tento ročník bude ART fest patriť hip hopu, kedže medzi mladými návštevníkmi má neskutočne veľký potenciál, alternatívnej hudobnej slovenskej scéne, ktorá momentálne zažíva svoje zlaté časy a folklóru, ktorého v našom regióne nemáme veľa príležitostí prezentovať. Na festivale ART fest 2010 medzi účinkujúcimi sú na HIP HOP DAY XINDL X, silná hip-hopová SR scéna, ako jediný festival máme muzikál Príbeh ulice, v sobotu máme zastúpenie v radoch BILLY BARMAN, PPE, PARA, LAVAGANCE, HEX, RICHARD MÜLLER, a v nedeľu nás čaká FOLKLOR DAY, kde sa nám ako jedinému festivalu na južnom Slovensku predstavia rôzne folklórne súbory a zakončujeme festival skupinou GHYMES a ČECHOMOR.

Atrakcie zadarmo Počas festivalu nás čakajú workshopy, tvorivé dielne, ktoré sú voľne dostupné bez vstupného, kde si návštevníci môžu vyskúšať hand made, výstavy fotografií z fotografických workshopov, detský kútik, lietanie teplovzdušným balónom, a rôzne prekvapenia, ktoré budeme postupne aktualizovať. Čaká nás ešte aj krstenie festivalu, bude sa krstiť 200 lampiónmi, z ktorých výťažok z predaja, bude venovaný deťom postihnutým autizmom a na ich tvorivé dielne a krstným otcom festivalu bude Richard Müller, kde sa počas jeho koncertu budú vypúšťať lampióny šťastia.

Podľa organizátorky Dušany Mazorovej je hlavnou myšlienkou „vrátiť život do centra miest z obchodných škatúľ a ukázať, že u nás na Slovensku street umenie síce nie je rozšírené, ale máme mnoho dobrých umelcov, ktorí sa nemajú kde prezentovať, preto chodia do Viedne či Budapešte“. Festival nemá žiadnych finančných sponzorov. „Hradíme si všetko z lístkov, resp. z vlastných zdrojov. Máme aj silnú podporu umelcov, ktorí nám festival sami šperkujú a vymýšľajú ďalšie workshopy“, dodáva Mazorová.

Ak teda chcete podporiť dobrú vec a ešte sa aj zabaviť, nenechajte si ujsť ART fest, ktorý sa uskutoční v dňoch 18.-20.júna na Amfiteátri v Nových Zámkoch.

Viac info: www.art-fest.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM