Lucia Lauková Správy

Podporili pätnásť zaujímavých projektov v okrese Nitra: Rozdelia si vyše 22-tisíc eur

Ďalšie projekty získali grant vo výške takmer 22 500 eur. Vďaka finančnej podpore Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN) budú zrealizované viaceré zaujímavé vízie.

Ilustračný obrázok k článku Podporili pätnásť zaujímavých projektov v okrese Nitra: Rozdelia si vyše 22-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala Romana Bojdová, PR manažérka NKN, projekty boli vybrané a schválené grantovou komisiou. „V rámci programu bude podporených 15 verejnopros­pešných projektov v okrese Nitra sumou 22 499,20 eur,“u­viedla Romana Bojdová.

Do školy na bicykli

Finančnú podporu 1260 eur získal projekt Do školy na bicykli – cez bicykel k zdravému mysleniu, ktorý sa bude realizovať na Dolnej Nitre. Environmentálnu osvetu bude ďalej šíriť aj projekt Renovuj, redukuj, recykluj pre lepšiu budúcnosť! Myšlienku predstavia na podujatí Enviroday! Na realizáciu získali 1700 eur. Zaujímavým podujatím bude komunitný bazár v Nitre, ktorý získal podporu 1000 eur. Naučiť sa rôzne spoločenské a stolové hry budeme môcť vďaka projektu Nithrania, ten získal 2250 eur.

Zakúpia diagnostickú pomôcku

Sumou 802 eur podporila NKN Občianske združenie Očkári. Tí si pre deti so zrakovým postihnutím pripravili liečebno-ozdravovací pobyt v prírode. 1000 eur dostal Športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Scorpioni Nitra. Zariadenie sociálnych služieb Nitrava sa bude tešiť z kvetinového záhonu s posedením. Na jeho realizáciu získali 1795,40 eur. Projekt Pod krídlami Dominiky, chce pomocou čiastky 1200 eur zakúpiť diagnostickú pomôcku pre deti a rodiny, ktoré zažili traumatizujúcu udalosť.

Vznikne galéria most

Podporu získalo aj umenie. Tento krát vo forme galérie, ktorá bude umiestnená na moste nad železnicou v Nitre. Alternatívny galerijný priestor získal podporu 2000 eur. Študenti získali podporu 1800 eur na ich divadelné predstavenie Zojkin byt. Umelecká spoločnosť Tambores získala na tretie pokračovanie medzinárodného festivalu bubnov a perkusií 2000 eur. Z rozprávkového dvora sa budú tešiť vo Vrábloch. Sumou 1692,80 eur podporí NKN vznik krajšieho školského dvora. Vďaka sume 899 eur sa bude vydávať literárny štvrťročník Slnečník, ktorý poskytne autorom príležitosť prezentovať svoje diela. Finančnú podporu získal projekt Pocta Gorazdovi. Suma 1000 eur bude použitá na skrášlenie farského kostola sv. Gorazda na Klokočine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM