Lucia Lauková Šport Hokej

Pod Zoborom sa schyľuje k sérii Nitry a Bystrice: Corgoňov ženie túžba po odplate

Nitrania túžia po odvete aj za vlaňajšie finále. Tréner Stavjaňa v tom má jasno a hovorí, že ak na to máme, musíme to dokázať.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom sa schyľuje k sérii Nitry a Bystrice: Corgoňov ženie túžba po odplate
Foto: Rastislav Búgel

Prišiel čas na odplatu, veria v Nitre. Nedávne vzájomné zápasy hokejistov HK Nitra a HC '05 iClinic Banská Bystrica vyznievajú pre „baranov,“ no Nitrania túžia po odvete aj za vlaňajšie finále. Tréner Antonín Stavjaňa pred semifinálovou sériou Kaufland play off Tipsport Ligy verí, že ofenzívne prednosti jeho tímu zvíťazia nad „strojovosťou“ súpera.

Päť prehier v rade s Banskou Bystricou, k tomu aj bolestivá spomienka na vlaňajšie finále. Nitrania síce vyhrali základnú časť Tipsport Ligy, ale najmä vzhľadom na vzájomnú bilanciu sa nedá povedať, že by boli jednoznačný favorit série. „Pozeráme sa na to, že chceme ísť do finále. Je jedno, či hráme proti Banskej Bystrici alebo Zvolenu. Ak na to máme, musíme to dokázať,“ výstižne konštatoval Stavjaňa. Jeho zverenci už v prvom kole Kaufland play off Tipsport Ligy dokázali, že vzájomné zápasy v základnej časti nič neznamenajú. S Novými Zámkami mali v dlhodobej časti bilanciu 3:3, ale vo vyraďovačke ich zdolali 4:0 na zápasy. Úradujúci majster však bude iná kategória. „Barani“ v prvom kole vyradili Košice a veriť si budú aj proti svojmu veľkému rivalovi. „Verím, že naša ofenzívna kreativita prebije istú strojovosť, akou sa prezentuje náš súper,“ poznamenal Stavjaňa.

Pred semifinálovou sériu je isté, že finálové zloženie bude po dvoch rokoch iné. Zároveň však jeden z tejto dvojice dosiahne finálový hetrik. Nitrania túžia po odplate, Banskobystričania zase po potvrdení dominancie nad týmto súperom. Obaja mali na prípravu na semifinále dostatok času, po prvom kole ušetrili dostatok síl. „Na chvíľu sme vypli od hokeja, ale príliš dlhé voľno by bolo na škodu. Sme správne naladení. Oni majú fyzicky zdatné mužstvo, ale aj technických hráčov. My budeme chcieť zúročiť prednosti našej hry a hokejový um,“ priznal Tibor Kutálek. Skúsený útočník bol vlani pri tom, keď Nitra prehrala finále s Banskou Bystricou. Vtedy začínala u súpera, ale nádejný stav 1:1 doma nezúročila a dva zbabrané závery zápasov znamenali náskok 3:1 pre súpera. „Teraz budeme mať v prvých dvoch zápasoch výhodu domáceho prostredia, ktorú treba využiť. Myslím si, že už prvé dve stretnutia budú hrať veľkú rolu,“ dodal Kutálek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM