Tímea Kamenická Rôzne

Pod Zoborom opäť pomáha Klub darcov: Pridať sa môžete aj vy!

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) pomáha prostredníctvom projektu Klub darcov realizovať verejnoprospešné projekty v Nitre a celom regióne. Métou tohto ročníka je získať 333 darcov.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom opäť pomáha Klub darcov: Pridať sa môžete aj vy!
Zdroj: Dnes24.sk

Klub darcov je program NKN, ktorý funguje už dvanásť rokov. Za ten čas sa mu podarilo podporiť 77 projektov. Členom Klubu darcov sa môže stať ktokoľvek, kto prispeje minimálnou sumou 13 eur. Potom sa môže podieľať na rozhodovaní o tom, aké verejnoprospešné aktivity budú z vyzbieraných financií podporené.

12. ročník projektu si dal vysokú métu, a to nazbierať 333 darcov. Doteraz ich je 204, no do verejného rozhodovania o tom, ktoré z projektov budú podporené, ostáva ešte viac než týždeň. K podpore sa pridali aj nitrianski hokejisti. Video, v ktorom strelia presne 333 gólov za minútu, sme vám nedávno priniesli.

Mediálnymi tvárami tohto ročníka sú spevák Štefan „Itcho“ Pčelár, moderátorka Mirka Šmahel Kalisová a hokejisti HK Nitra. Novinkou tohto ročníka je aj možnosť zakúpenia handmade náušníc s obrázkom Nitry, ktoré sú akousi hmatateľnou spomienkou členov Klubu darcov. „Každý, kto si náušnice zakúpi, sa automaticky stáva členom Klubu darcov,“ uviedla PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie Romana Bojdová.

„Okruh ľudí, ktorý sa vytvára pri nadácii, to je pre nás veľké povzbudenie, lebo to sú ľudia, ktorí dokážu pomôcť nielen sebe a svojmu okoliu, ale sú aktívni, rozmýšľajúci, a takých ľudí je veľa, čo nás teší,“ vyjadrila sa správkyňa nadácie Ľuba Lahká.

Do tohto ročníka Klubu darcov bolo prihlásených 17 projektov, čo je podľa PR manažérky Nitrianskej komunitnej nadácie Romany Bojdovej oproti minulým rokom rekordný počet. Z nich sú po prvom kole hlasovania známi šiesti finalisti. O tom, ktoré z týchto projektov budú podporené, sa rozhodne 29. novembra 2015 o 17.30 v Di­vadle Andreja Bagara v Nitre.

Viac informácií o projekte aj šiestich finalistoch nájdete na webovej stránke Nitrianskej komunitnej nadácie.

Môže vás zaujímať:

Nitriansky Klub darcov hľadá dobrých ľudí: Pomáha aj tréner Antonín Stavjaňa s manželkou!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM