Lucia Lauková Iné športy

Pod Zoborom odštartujú jubilejné cyklistické preteky: Praví športovci zabojujú aj o dres víťaza

Nitru čaká jubilejný ročník Medzinárodných etapových cyklistických pretekov mládeže. Pre nadšencov tohto športu je to jedinečná príležitosť obliecť si dres víťazov.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom odštartujú jubilejné cyklistické preteky: Praví športovci zabojujú aj o dres víťaza
Zdroj: Dnes24.sk

Na štart Medzinárodných etapových cyklistických pretekov mládeže – Regiónom Nitrianskeho kraja cyklistických pretekov sa znova postavia nadšenci tohto športu. Mládežnícke etapové cyklistické preteky odštartujú v Nitre už po desiaty krát.

Jubilejný ročník organizuje mesto Vráble, Cyklo Klub Dynamax Nitra v spolupráci s mestom Nitra a obecným úradom Tajná v dňoch 18. až 19.júna. „Niekoľko rokov sú to jediné domáce etapové preteky organizované pre všetky vekové kategórie mládeže (mladší a starší žiaci, kadeti a juniori – 11–18 roční cyklisti),“ píše sa na FB profile udalosti.

Kolekcia dresov

Ako informujú organizátori zámerom Cyklo Klubu Dynamax Nitra je ukázať mladým cyklistom, že pretekať v etapách a bojovať o žltý dres sa dá aj na Slovensku a už od mladého veku. Aj v tomto roku budú pre najlepších v celkovom hodnotení po každej etape pretekov pripravené kolekcie dresov, na spôsob dekorovania víťazov v cieli veľkých etapových pretekov. „Po každej etape si obliekajú najlepší cyklisti v priebežnom poradí od kategórie mladších žiakov až po juniorov žlté, zelené a biele cyklistické dresy. Po minulom roku je pre kategórie dievčat pripravený ružový dres. Mladí cyklisti majú možnosť si tu po prvý krát obliecť takto dres víťaza,“ informuje FB profil udalosti.

Preteky pre verejnosť

Nebudú chýbať preteky pre verejnosť v etapových centrách. „V Nitre sú to preteky pre cyklistov nad 15 rokov. Veľkému záujmu sa tradične tešia preteky vo Vrábľoch pre žiakov základných škôl. Ich štart je o 9 hod. Bližšie informácie je možné získať na www.cyklistikaszc.sk alebo cknitra@post.sk,“ uvádza sa na FB profile udalosti.

PROGRAM PRETEKOV

18. až 19. júna

  • 1. etapa: Nitra, 18.6.2016 (sobota), 10:00 hod. Preteky s hromadným štartom

    Štart : Parkovisko na Sihoti pod hradom, Cieľ: Liečebný ústav – Zobor
    Sprievodný program: preteky pre verejnosť na tej istej trati ( nad 15 rokov)

  • 2. etapa – Tajná (Vráble) 18.6.2016, 15:00 hod. Časovka jednotlivcov

    Štart: Tajná- križovatka Horný Ohaj, Tajná – Nevidzany – obrátka – Cieľ: Tajná

  • 3. etapa – Vráble, 19.6.2016 (nedeľa), 9:30 hod. Kritérium – okruhy mestom

    Sprievodný program: 9:00 hod. preteky pre žiakov ZŠ (6–14 roční)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM