Rastislav Búgel Šport Hokej

Pod Zoborom nevyhral ani Trenčín: HK Nitra doma stále bez prehry

Začiatok zápasu sa hral svižný hokej zo strany na stranu. V 6. minúte mali domáci prvú presilovú hru, ktorú využil Blackwater po peknej prihrávke od Slováka – 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom nevyhral ani Trenčín: HK Nitra doma stále bez prehry
Foto: Rastislav Búgel

Hostia ustáli druhú presilovú hru a ihneď po jej skončení pohrozil Hossa, ktorého strela švihom tesne minula bránu Valenta. Tempo hry mierne upadlo a vyložených šancí bolo minimum. V 19. minúte vyšiel domácim rýchly brejk, ktorý zakončil premiérovým gólom v Tisport Lige mladý útočník Chalupa – 2:0.

Na prvú vážnejšiu príležitosť druhého dejstva si museli diváci počkať 6 minút, keď strelu Kutálka vyrazil Chábera len koncom hokejky. V 28. minúte ušiel v oslabení rýchly Gašparovič a prekonal Valenta – 2:1. Nitrania sa nepoučili a znovu rozohrávali riskantne cez stred ihriska a to im bolo skoro osudné aj po druhýkrát, keď sa do úniku dostal Tybor, ale nastrelil len žŕdku. Sériu nepresností ukončil v 37. minúte domáci Kutálek, ktorý peknou sťahovačkou obišiel obrancu Trenčína a prekonal Cháberu – 3:1. Veľkú príležitosť na zníženie mal Tybor, ale Valent jeho pokus zneškodnil.

V úvode tretej tretiny mali Trenčania presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili. Hru kúskovali časté vylúčenia a šarvátky. V 48. minúte mal šancu na zníženie Hossa, ale Valentovu bránu minul. V 52. minúte Valent strelu od modrej čiary vyrazil pred seba, kde si puk našiel Sojčík a dorazil ho za chrbát domáceho gólmana – 3:2. Hostia sa dlho netešili, keď po obliehaní Cháberovej brány dokázal skórovať Ručkay – 4:2. O pár sekúnd mohlo byť skóre ešte vyššie, ale strelu Blackwatera zastavila pravá žrď. Trenčania sa dopustili faulu a na záverečný tlak im už nezostávalo veľa času, ale aj napriek tomu skúsili hru bez brankára, ktorá však gól nepriniesla. Nitra sa stáva novým lídrom tabuľky.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 6. Blackwater (Slovák, Milam), 19. Chalupa (Paukovček, Piačka), 37. Kutálek (Krištof), 54. Ručkay (Krištof, Kutálek) – 28. Gašparovič (Tybor), 52. Sojčík (Ölvecký, Kozák)

Foto: Rastislav Búgel

Pod Zoborom nevyhral ani Trenčín: HK Nitra doma stále bez prehry
66
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM