Lucia Lauková Správy

Pod Zobor mieri takmer 660 vystavovateľov: Blíži sa Strojársky veľtrh

V poradí 24. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre je za dverami. V priestoroch nitrianskeho výstaviska uvidíme stovky odborníkov z 23 krajín.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zobor mieri takmer 660 vystavovateľov: Blíži sa Strojársky veľtrh
Zdroj: TASR

Takmer 660 vystavovateľov a zastúpení firiem z 23 krajín sa predstaví na 24. ročníku Medzinárodného strojárskeho veľtrhu, ktorý sa začne v utorok 23. mája na agrokomplexe Národnom výstavisku, š.p. v Nitre. Vystavovatelia predstavia najnovšie stroje, zariadenia, výrobky alebo samotné technológie výroby.

„Nepôjde len o statické ukážky exponátov. Odborná i laická verejnosť bude môcť na vlastné oči vidieť procesy a chod strojov či prístrojov. So samotnými vystavovateľmi sa bude môcť poradiť o ich uplatnení či využití vo výrobných procesoch vlastných firiem,“ informoval riaditeľ výstaviska Mário Dinga. Veľtrh potrvá do 26. mája.

Sprievodné výstavy

Súčasťou veľtrhu budú štyri sprievodné výstavy, 23. ročník medzinárodnej výstavy zvárania a technológií pre zváranie Eurowelding, 23. ročník medzinárodnej výstavy zlievania, hutníctva a metalurgie CAST-EX, 17. ročník medzinárodnej výstavy elektrotechniky, merania a automatizácie EMA a 5. ročník prezentácie výskumných a vývojových pracovísk vysokých škôl a univerzít technického zamerania a konfrontácia ich výstupov s praxou Techfórum. Súbežne s Medzinárodným strojárskym veľtrhom sa na výstavisku uskutoční 23. ročník medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, energetiky, elektroniky, osvetlenia a komunikácií ELO SYS.

Ocenenia pre najlepších

Počas veľtrhu budú na výstavisku udelené viaceré ocenenia. Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo súťaž Inovatívny čin roka 2016, ktorej cieľom je povzbudiť podnikateľské subjekty i fyzické osoby k inovatívnym aktivitám. V rámci súťaže o Cenu veľtrhu bude ocenených sedem exponátov a jedna expozícia. V súťaži o Najlepší strojársky výrobok roka 2016, ktorú vyhlasuje Zväz strojárskeho priemyslu SR, budú ocenené najlepšie strojárske výrobky za rok 2016 vyrobené na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM