Rastislav Búgel Kultúra

Pod Nitrianskym hradom vzniklo letné kino

Kultovou Medenou vežou sa v piatok 27. júla začína prvé Letné kino v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade. Priekopu v predchádzajúcich dvoch rokoch zrekonštruovalo Nitrianske biskupstvo v spolupráci s Mestom Nitra a osadilo lavičky.

Priamo pod hradom vznikol nový priestor pre kultúru, ktorý spĺňa výnimočné akustické i technické podmienky. Priekopa je vytesaná do skaly, má hĺbku približne štyri metre a v minulosti slúžila ako park. Rímskokatolícka cirkev – Biskupstvo Nitra v spolupráci s neziskovou organizáciou Castellum a Mestom Nitra založili Letné kino, v ktorom bude až do konca augusta každý piatok premietanie filmov pod holým nebom. Premietanie sa bude začínať o 21. hodine a jednotné vstupné pre dospelú osobu je určené na dve eurá.

[blockquote]Pro­gram letného kina: Medená veža – 27. júna Singing in the rain/Spievanie v daždi – 3. augusta Drak sa vracia – 10. augusta Ján Pavol II. – Hľadal som vás – 15. augusta Katka – 17. augusta Casablanca – 24. augusta Sokoliar Tomáš – 31. augusta[/bloc­kquote]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM