Monika Földešiová Od Vás

Poctivo vystáte ŠPZ-tky

Snáď každý z vodičov to pozná – či už auto prepisujete, nahlasujete alebo naopak na evidencii vozidiel odhlasujete, musíte si vystáť radu, čo vám vie zabrať aj polovicu priemernej pracovnej doby.

Naša čitateľka Miroslava sa v jeden deň na nitrianskej evidencii vozidiel na Nábreží mládeže stala svedkom zaujímavého počínania niektorých ľudí.// „Už sme si zvykli, že ak si v našej spoločnosti priplatíte, žiadna rada, ani tá na polícii, nie je pre vás prekážkou. Ale využívať na to zdravotne ťažko postihnutých, je silné kafe aj na mňa,“// načrtla problém pani Mirka. Ak má totižto niekto kartu ZŤP, má právo prednostného vybavenia (nielen) na evidencii vozidiel. Vodič teda môže práve takémuto občanovi finančne vypomôcť za to, že mu dá do ruky notárom overené splnomocnenie, papiere k evidencii vozidla a všetko vybaví za jeho majiteľa.// „Nevadí mi, že si ľudia takýmto spôsobom privyrobia, ostatne, doteraz tak boli využívaní Rómovia, vadí mi skôr ten princíp – ľudia robia všetko preto, aby si situáciu uľahčili a často krát je to na úkor ostatných. Bežní občania v rade si vezmú v práci pol dňa dovolenky, aby si stihli svoje záležitosti povybavovať, ale ak sa im medzitým votrú do toho 3–4 ´platitelia´, majú v práci problém,“// vysvetlila pani Mirka.

Okrem toho sa dotkla aj problému naoko priehľadných štátnych poznávacích značiek (ŠPZ) niektorých obyvateľov – štátnych zamestnancov. „Nech si ľudia priplácajú za 777 či iné pre nich významné čísla, no policajní príslušníci by im nemali ísť v tomto príkladom,“ apeluje na fotky, ktoré nám poslala. Na nich možno vidieť 2 osobné vozidlá príslušníkov polície -predpokladáme, že ide o ich autá, nakoľko vidieť na mieste značku o vyhradených parkovacích miestach.

Ako správne pani Mirka podotkla, je to vec spoločnosti, v ktorej sa uprednostňovanie napr. aj tohto druhu deje… A vždy sa diať bude, pokiaľ bude stále platiť Orwellovské //„Všetci sme si rovní, len niektorí sú si rovnejší“. //

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM