Rastislav Búgel Futbal

Pocta Nitranov: Ktorí futbalisti sa dostali do kvalifikácie Majstrovstiev Európy?

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád nominoval na októbrový dvojzápas kvalifikácie ME 2015 so Škótskom a Luxemburskom 22 hráčov. Do kvalifikácie sa dostali i mladí hráči FC Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Pocta Nitranov: Ktorí futbalisti sa dostali do kvalifikácie Majstrovstiev Európy?
Zdroj: Webnoviny.sk

Hipp a Turčák

Medzi nominovanými hráčmi figuruje i meno Nitrana Patrik Hipp z nitrianskeho FC, ktorému sa dostalo takejto pocty. Ďalší hráč nášho klubu Boris Turčák sa dostal medzi náhradníkov na post stredopoliara.

Mladí Slováci sa vo štvrtok 10. októbra o 20.30 h predstavia na pôde ostrovného súpera na štadióne Saint Mirren Park v meste Paisley a už o štyri dni v pondelok 14. októbra o 19.00 v NTC Senec privítajú outsidera 3. skupiny z Luxemburska.

Náročné zápasy majú ešte pred sebou

Slováci úspešne vstúpili do nového kvalifikačného cyklu, keď v júni brali tri body po vysokom triumfe 7:1 v Luxembursku a v septembri vydreli domáci triumf 1:0 nad nebezpečným Gruzínskom. So šiestimi bodmi sa Galádov tím vďaka lepšiemu skóre usadili na čele tabuľky pred Holandskom.

V tomto roku ešte čakajú mladých Slovákov dva náročné novembrové zápasy – doma s Holandskom a v Gruzínsku. Na finálový turnaj ME 2015 v Českej republike sa okrem organizátora kvalifikuje len sedem tímov. Desiati víťazi základných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest sa stretnú v dvojzápasovej baráži o sedem postupových miest.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM