Rastislav Búgel Kultúra

Počasie vyčíňalo aj v Nitre: Pre silný lejak zrušili festival!

Oslavám 10. výročia založenia Nitrianskej komunitnej nadácie počasie neprialo. Aj tak si príjemné popoludnie užili stovky návštevníkov Parku pod Borinou.

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) oslávila svoje desiate narodeniny vo veľkom kruhu filantropickej rodiny. Prizvala organizácie a ľudí, ktorých počas svojej činnosti podporovala, a vzniklo z toho zábavné popoludnie s názvom Klokočinská paráda. Podujatie bolo kvôli dažďu skrátené o polovicu, no o to intenzívnejšie oslavy prebiehali. Klokočinská paráda mala niekoľko rozmerov. Uskutočnila sa v Parku pod Borinou, ktorý vznikol v roku 2010 z iniciatívy nadácie pod názvom Ruka v ruke s Nitrou.

Nadácia vyhlásila zbierku, ktorej symbolom boli tlieskajúce ručičky, a vďaka výraznej podpore Mesta Nitra a obyvateľov Nitry vznikla prvá verejná oddychová zóna na Klokočine s názvom Park pod Borinou. A tak si nadácia vybrala na oslavu svojich narodenín práve miesto, kde sa cíti najviac doma.

[blockquote]Žiaľ, oslava, zbierka, hlavný program aj hry a súťaţe boli prekazené daždivým počasím. A tak podujatie, ktoré malo trvať od 13.00 hod. do 21.00 hod. bolo predčasne ukončené už o 16.30. „Je nám veľmi ľúto, že sme nemohli pokračovať v tomto príjemnom rozbehnutom programe, ale na druhej strane sa veľmi tešíme, že sa opäť potvrdilo, že v Nitre je veľa filantropov, ľudí, ktorí chcú pomáhať iným,“ hovorí správkyňa Nitrianskej komunitnej nadácie Ľubica Lachká. Ľudia si tak nemohli užiť vystúpenie rappera Aroganta, freestyle na bicykloch, či country festival.[/bloc­kquote] Do hier a súťaží sa počas dvoch hodín zapojilo takmer 200 detí s rodičmi. Každý nich získal odmenu. Naplno sa rozbehol aj program na hlavnom pódiu. Svoje umenie predstavili tancujúce seniorky pod vedením pani Griesbachovej, Gizka Billíková z Arabesky, hip-hopová tanečná skupina Madhouse z Centra voľného času Domino, ZŠ Topoľová s tanečným číslom Windows.

Nechýbal ani domováci z Kolíňanov s básničkami a tancom a zaujali i vystúpenia znevýhodnených detí z neformálnej skupiny Srdiečko. Jurko Stodola s hrou na harmoniku a speváčka Lenka Kačinová, poézia Lenky Podhradskej i spev Jurka Danka – znevýhodnených mladých ľudí, ktorí navštevovali Spojenú školu Mudroňova, tanečné umenie žiačikov ZŠ Beethovenova a dramatické predstavenie Kozliatka v podaní MŠ Benkova. Melancholickú atmosféru daždivého počasia spríjemnili tóny Orchestra Collegium Cantorum.

klokocinska_parada
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM