Rastislav Búgel Hokej

Toto hokejová Nitra dlho nezažila: Hokejisti s výpraskom na ľade Zvolena!

Zvolenský ľad ostáva aj po 19. kole pre Nitru začarovaným. Nitrianska séria trinástich zápasov so ziskom bodu je na konci.

Ilustračný obrázok k článku Toto hokejová Nitra dlho nezažila: Hokejisti s výpraskom na ľade Zvolena!
Foto: Rastislav Búgel

Už po necelých dvoch minútach sa do šance dostali domáci hokejisti. V skrumáži pred svätyňou nitrianskeho gólmana Zimu však skórovať nedokázali. V piatej minúte otvárala skóre prvá zvolenská formácia. Radoslav Puliš sa obtočil okolo Zimovej bránky a puk pretlačil za bránkovú čiaru (1:0). V prvej polovici prvého dejstva boli oba tímy pozorné, predvádzaná hra bola na oboch stranách vyrovnaná.

V druhej polovici prvého dejstva videli diváci na zvolenskom zimnom štadióne rýchly hokej. Domáci niekoľkokrát ohrozili nitrianskeho gólmana. Zverenci Antonína Stavjaňu súpera aktívne napádali. Minútu a pol do konca prvej tretiny mal vyrovnanie na hokejke Segľa, no trafil iba žŕdku domácej brány.

Domáca snaha

Po štyroch minútach druhej tretiny sa do úniku dostal Tománek, no bol zastavený ofsajdovým verdiktom rozhodcu. V 25. minúte sa Zvolenčania nasťahovali pred Zimovu bránku, no svoju príležitosť nevyužili. V 26. minúte si na trestnú lavicu sadol Dušan Milo. Po dvoch sekundách strieľal Ján Mucha a od modrej čiary prekonal Zimu (2:0). V 27. minúte si na trestnú lavicu sadol Škvaridlo. Novák sa pokúšal o strelu od modrej čiary, no Šimko zareagoval pohotovo. Kováčik mal v presilovej hre šancu na vyrovnanie, no puk do prázdnej brány neusmernil. Päť minút do konca prostrednej časti zápasu si na trestnú lavicu sadol domáci Jurík a prišla ďalšia šanca nitrianskeho tímu, ktorá ostala nevyužitá. 6 sekúnd pred koncom sa nitrianska sieť rozvlnila znova. Jakub Zima bol prekonaný v ďalšej presilovke Juríkom.

Výprask na ľade Zvolena

Od úvodu tretej tretiny Zvolenčania ani nepomysleli na prípadný nitriansky zvrat. Hosťujúcich hráčov nepúšťali do vyložených šancí a Nitra tak nedostala príležitosť na vsietenie kontaktného gólu. Naopak, domáci celok ešte upevnil svoje vedenie v 53. minúte zásluhou Jána Muchu (4:0). V 55. minúte mal po Stumpelovej prihrávke gól na hokejke Tománek, no ponúknutú príležitosť nevyužil. V závere zápasu ešte Nitra nevyužila presilovú hru 5 na 3.

HKM Zvolen – HK Nitra 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM