Rastislav Búgel Futbal

Po sľubnom úvode ďalšia prehra: Futbalisti podľahli hráčom zo Žiliny!

Takmer 700 divákov si pozrelo 16. kolo futbalovej Corgoň ligy na nitrianskom štadióne. Nitrania mali dobrý štart, no v závere sa tešili hostia.

Ilustračný obrázok k článku Po sľubnom úvode ďalšia prehra: Futbalisti podľahli hráčom zo Žiliny!
Foto: Rastislav Búgel

Úvod vyšiel lepšie domácim a už v 2. min Turčák z priameho kopu natiahol Krnáča. Hostia odpovedali len propagačnou strelou Škvarku do stredu brány. Po niekoľkých hluchých minútach sa do lopty oprel žilinský stopér Piaček a Perniš ju musel vytesniť na roh. V 37. min mal gól na nohe Jelič, ale po chybnej rozohrávke domácich ho vychytal nitriansky gólman. O 5 minút na opačnej strane to vyskúšal Cléber, jeho pokus však žilinský brankár kryl.

Aktívnejší hostia

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Žilinčania. V 50. min poslal loptu pred bránu Škvarka, ale Jelič na ňu nedosiahol. Ďalšiu šancu mal opäť Jelič, domáci brankár mu však jeho dobrú strelu vyrazil. Potom vyskúšal Pernišovu pozornosť aj Pečovský. Po hodine hry sa už hostia radovali, keď po menšom závare pred domácou bránou zblízka rozvlnil sieť Paur. O štyri minúty už bolo 0:2, keď po štandardke Škvarku sa najskôr na dvakrát nepresadil Pich, ale vzápätí poslal loptu do siete Králik. V 75. min mohol byť rozdiel už trojgólový, Pichova strela však skončila len na spojnici domácej brány. Gól si mohol pripísať aj striedajúci Majtán, po chybe Šimončiča však podržal Nitranov brankár Perniš.

FC Nitra - MŠK Žilina
31
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM