Rastislav Búgel Hokej

Skvelý hokej v Skalici: Nitra rozdrvila domáci tím!

Nitrianski hokejisti cestovali v 36. kole hokejovej extraligy do Skalice. Domácim hokejistom nedal nitriansky výber žiadnu šancu.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý hokej v Skalici: Nitra rozdrvila domáci tím!
Foto: Rastislav Búgel

Druhá Nitra cestovala v 36. kole hokejovej Tipsport extraligy na ľad siedmej Skalice. Prvé dejstvo vyznelo v prospech domácich skalických hokejistov. Skalica Nitru dokázala prestrieľať v pomere 15 ku 5. V prvých dvadsiatich minútach domáci celok jasne dominoval. Gólový účet otvoril až 13 sekúnd pred koncom nitriansky hráč Lukáš Novák. Gól do šatne Novákovi naservíroval Tománek, ktorý na seba naviazal celú domácu obranu a Lukáš Novák skóroval do prázdnej brány.

Nitriansky kolotoč

Prostrednú časť stretnutia začali domáci hráči presilovou hrou, no tá gól nepriniesla. Skaličania mali na svojich hokejkách niekoľko gólových šancí, no Robert Krista v nitrianskej bráne bol proti. Naopak, v 27. minúte Jozef Stumpel vybojoval puk a prihrával na voľného Romana Tománeka, ktorý bez problémov prekonal domáceho brankára Lipovského (0:2).

V 29. minúte si na trestnú lavicu sadol Pupák za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Skalica tak hrala už svoju štvrtú presilovú hru. Po druhom inkasovanom góle Skalica zvýšila aktivitu. No dobre hrajúci Robert Kristan ostal neprekonaný. Počas presilovej hry štyri minúty pred koncom druhej tretiny sa strelou od modrej čiary presadil Tomáš Nádašdi a posunul Nitru do trojgólového vedenia. Nitra udrela aj vo vlastnom oslabení. Hostia zaváhali na nitrianskej modrej čiare, Kuzma posunul puk na rozbehnutého Pupáka a ten v samostatnom nájazde prekonal Lipovského (0:4).

Nitra nedala šancu

V 44. minúte si v hre 4 na 4 Lipovského vychutnal Tomáš Nádašdi, ktorý samostatne prekorčuľoval zo stredného pásma a neomylne potrestal chybu Skalice (0:5). Nitra sa pravidelne dostávala na dostrel Lipovského brány a domácich hokejistov už takmer nepúšťala k tej Kristanovej. V poslednej minúte zápasu si na trestnú lavicu sadol domáci Lažo a Nitra trestala už po 6 sekundách (0:6) . Niekoľko ešte pridal do Lipovského brány presný zásah Martin Segľa. Zverenci trénera Stavjaňu si tak napokon hladko poradili so Skalicou a za stavu 0:7 si pripisujú plný bodový zisk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM