Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti Nitry v druhom zápase víťazne: Poradili si s Duklou Jihlava

Hokejisti HK Nitra nastúpili na svoj druhý zápas Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene. Ich súperom sa stal tím HC Dukla Jihlava.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry v druhom zápase víťazne: Poradili si s Duklou Jihlava
Foto: Rastislav Búgel

Nitrania nastúpili na svoj druhý zápas hokejového Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene proti českému celku HC Dukla Jihlava. V prvom zápase Nitrania remizovali s Banskou Bystricou 2:2.

Nitra s Kristanom v bráne nastúpila do zápasu nebojácne. Už v druhej minúte sa do šance dostal Novák, no jeho dvojnásobný pokus neprešiel za bránkovú čiaru. O minútu neskôr skúšal Velecký v drese Jihlavy strelu z diaľky. Puk sa však cez pozornú nitriansku obranu nedostal. Na oboch stranách sa postupne objavilo niekoľko príležitostí, no ani jednému tímu sa súperovho brankára prekonať nepodarilo. V siedmej minúte sa do vedenia dostali českí hokejisti. Mikeš posielal strieľanú prihrávku na dobre korčuľujúceho Čahotskému a ten puk nasmeroval pod brvno Kristanovej brány (0:1). O tri minúty neskôr bolo skóre opäť vyrovnané. Segľovi sa podarilo zbaviť sa dvoch jihlavských obrancov a blafákom prekonal českého gólmana (1:1). Do konca tretiny sa už stav stretnutia nemenil.

Bezzubý útok

V druhej tretine toho diváci vo Zvolene veľa nevideli. V 22. minúte vyskúšal strelu Velecký, no jeho pokus bol tečom vysunutý mimo nitrianskej brány. Nasledoval niekoľkominútový tlak Jihlavy, pri ktorom sa Kristan v nitrianskej bráne poriadne zapotil. Po piatich minútach prostrednej časti zápasu sa do útoku dostala dvojica Segľa a Kuzma. Druhý menovaný vystrelil od modrej čiary, no problémy jihlavskému gólmanovi nespôsobil. V 32. minúte sa strelou z uhla snažil presadiť Velecký. Strela však smerovala len na Kristana. Nasledovalo niekoľko nepremenených pokusov na oboch stranách. Skóre sa tak v druhej tretine zápasu nemenilo.

Nitra sa dostala na koňa

V druhej tretine sa už aj hŕstka (82) divákov mala na čo pozerať. Skóre na svoju stranu otočila Nitra v 42. minúte. Kováčik prihrával spoza brány na Pupáka a ten peknou strelou zvyšoval na 2:1. V niekoľkých prípadov súpera podržal výborne chytajúci Sáblik. Začiatkom 56. minúty už HK Nitra vyhrával po úniku Kováčika a okamžitej dorážke Rapáča rozdielom dvoch gólov (3:1). Tri minúty do konca zápasu si Jihlava vyskúšala hru bez brankára. Veleckého dorážka skončila za Kristanovim chrbtom (3:2). Do jihlavskej brány sa opäť vrátil Sáblik. Po vyhratom vhadzovaní prihrával Rapáč Novákovi. Švihom vymietol pavučinu v pravom rohu jihlavskej bránky (4:2).

Na záver stretnutie sú počas Memoriálu Pavla Zábojníka pripravené samostatné nájazdy. V nich sa nepresadil ani jeden z útočiacich hokejistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM