Lucia Lauková Kultúra

Pivkári tešte sa! V Nitre budete môcť ochutnať viac ako 50 druhov zlatého moku

Milovníci piva, sa už teraz môžu tešiť na výbornú akciu. Viac ako 50 druhov pív zo Slovenska a zahraničia bude pripravených pre všetkých labužníkov a vyznávačov tohto lahodného moku.

Ilustračný obrázok k článku Pivkári tešte sa! V Nitre budete môcť ochutnať viac ako 50 druhov zlatého moku
Zdroj: TASR

Festival malých remeselných pivovarov zo Slovenska ale aj zahraničia s názvom Salón Piva bude prebiehať počas výstavy Agrokomplex v Nitre. Ochutnávať rôzne druhy pív budete môcť od 18. do 21. augusta 2016 v čase od 9.00 do 18.00 hodiny.

Výrobcovia sa predstavia v pavilóne M4, kde budú prebiehať aj dožinkové slávnosti. Svoje remeslo prídu prezentovať pivovari zo Slovenska, Čiech, Poľska, USA, Anglicka, Belgicka či Dánska. Vstupné na Salón Piva je zadarmo. Zakúpenú musíte mať platnú vstupenku na výstavu Agrokomplex.

Nezabudlo sa ani na pivnú kultúru. Preto žiadne plastové poháre, ale čapovať sa bude do sklenených pohárov. „Pivko sa čapuje iba do festivalových sklených degustačných pohárov objemu 0.4 l, ktoré si návštevníci Salónu Piva musia zakúpiť priamo na Salóne Piva, v cene 2 eurá,“ informujú organizátori na svojom webe. Ako ďalej dodávajú organizátori stačí, keď si pohár zakúpite iba raz a môžete ho používať aj na ďalšie dni v Salóne Piva. Zabezpečené bude aj oplachovanie pohárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM