Monika Földešiová Iné športy

Piloti sklamanie netaja

Takmer stovka pilotov bezmotorových lietadiel zažila na letisku v Janíkovciach sklamanie. Na Majstrovstvách Európy 2011 v bezmotorovom lietaní sa s nimi zahrávala nevyspytateľnosť počasia.

Súťažiacich z vyše 19 európskych krajín ste mohli najčastejšie vidieť plachtiť na oblohe v prvé dni počas oficiálnych tréningov, kedy to ešte počasie dovoľovalo. Z ôsmich súťažných dní sa však reálne letelo len asi trikrát, väčšina letov bola pre nepriaznivé počasie zrušená. Ešte v posledný súťažný deň (30. júla) vzplanula s ranným slnkom nádej na súťaž. //„Všetky vetrone sú vo vzduchu, momentálne je oblačno a silný vietor, aj napriek tomu to však vyzerá tak, že dnes bude pekná jazda,“ //písalo sa ešte napoludnie toho dňa na webovej stránke majstrovstiev. Oznam pred 17. hodinou však značilo veľké sklamanie: //„Aj napriek veľkej túžbe dnešné lety nebudú platiť. Piloti sa snažili zo všetkých síl, nanešťastie slabé podmienky nedovoľovali naplniť jednotlivé úlohy súťažiacich.“ // Vyhodnotené boli teda len tie úlohy, ktoré počas trinástich dni počasie umožnilo splniť.

Celkovými víťazmi majstrovstiev v jednotlivých kategóriách sa stali Sebastian Kawa z Poľska, Jakub Barszcz z Poľska, Roman Mracek z Českej republiky a napokon Harri Hirvola & Visa Matti Leinikki z Fínska v dvojmiestnom bezmotorovom lietadle.

me gliding
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM