Rastislav Búgel Hokej

Piatak, Pupák a Nádašdi: Trio, ktoré pokorilo Zvolen

Nitra hostila na domácom ľade víťaza základnej časti našej najvyššej hokejovej ligy. Domácim vyšiel vstup do zápasu a vedenie udržali až do konca.

Ilustračný obrázok k článku Piatak, Pupák a Nádašdi: Trio, ktoré pokorilo Zvolen
Foto: Rastislav Búgel

Nitra začala ako zvyčajne tlakom na hosťujúcu bránu, no do prvej vážnejšej šance sa dostali hostia, keď Zvolenčan Čurilla dostal ideálnu prihrávku pred bránku Nitry, trafil tyč a puk sa napokon od päty gólmana Laca dostal mimo priestoru brány. Hlavný rozhodca gestom naznačil, že si situáciu overí na videu, nechal pokračovať v hre a o tri minúty skóroval Nitran Piatak. Po krátkom prerušení a konzultácii s videorozhodcom hlavný rozhodca rozpažil ruky a na časomere naskočil stav 1:0, čo mnohí diváci nepochopili. V 17. minúte pridali Nitrania ďalší gól, keď najskôr Tománek nepremenil nájazd, no potom sa k puku dostal Miroslav Pupák a prestrelil Šimka.

Vyrovnaná tretina

Potom sa strelci odmlčali až do 37. minúty kedy od modrej vypálil bez prípravy Tománek a puk poslal zblízka do brány Tomáš Nádašdi. Trojgólový náskok domácich trval len pár sekúnd, pretože Lukáš Jurík backhendovou dorážkou prekonal Laca – 3:1.

Radosť na domácej strane

V úvode tretej tretiny si obrana Nitry nešťastne zrazila puk do bránky, gól bol pripísaný Čurillovi a Zvolen sa tak dostal na kontakt – 3:2. V 48. minúte zavadil domáci Kmeč korčuľou o ležiaceho Novajovského a inkasoval trest v hre za kopnutie protihráča, čo znamenalo, že pre neho stretnutie predčasne skončilo. Napokon sa už skóre 3:2 nezmenilo a Nitra tak vyrovnala tohto sezónnu bilanciu so Zvolenom na 3:3 na zápasy.

HK Nitra - Zvolen 3:2
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM