Lucia Lauková Krimi

Pes sa stal v Dražovciach žívým terčom: Guľka mu spôsobila vážne zranenia, FOTO

V Dražovciach niekto postrelil psa, ktorý ušiel svojim majiteľom. Guľka spôsobila fenke vážne zranenie.

Ilustračný obrázok k článku Pes sa stal v Dražovciach žívým terčom: Guľka mu spôsobila vážne zranenia, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra

V Dražovciach niekto namieril zbraň na psa, ktorý mal na krátku chvíľu újsť svojim majiteľom z dohľadu. Informáciu nám potvrdil aj Útulok v Nitre, ktorý postreleného psíka zachránil a zároveň prevzal do opatery. Útulok Nitra zverejnil záchrannú akciu na svojej FB stránke. „V stredu som zachraňoval postrelenú sučku v Nitre, Drážovciach. Vážne zranená potrebovala našu pomoc. Sučku menom Čuda sme poznali, nakoľko sme minulý rok pomohli a zabezpečili jej kastráciu na naše náklady ako prevenciu pred nechcenými šteniatkami,“ píše Útulok Nitra.

Ako uvádza Útulok Nitra, postrelená fena žila v miestnej rómskej rodine. „Majitelia ju mali radi, no v stredu sa dostala sučka mimo domova cez zle zavretú bránu. O pár minút sa vrátila už postrelená s krvácajúcou ranou na zadnej nohe. Posledné metre sa už len ťahala po predných nohách. Vystrašení majitelia nás ihneď kontaktovali a poprosili o pomoc,“ uvádza Útulok Nitra.

Páchateľ známy nie je. Vystrelená guľka, spôsobila sučke vážne zranenia. Potrebná bude operácia. „Krvácajúcu a imobilnú sučku som previezol na kliniku, kde pri ošetrení zistili strelné zranenie. Vystrelený náboj spôsobil trieštivú zlomeninu stehnovej kosti, porušenie svalov, tkanív a veľkú stratu krvi. Náboj sa navyše rozpadol na malé šrapnely, ktoré ak sa nevyberú budú spôsobovať ďalšie komplikácie,“ opisuje pracovník nitrianskeho útulku.

Ako nám potvrdil pracovník útulku v telefonickom rozhovore, operácia je nákladná, stojí 1000 eur. Psíka sa preto museli majitelia vzdať. „Osteosyntéza takto roztrieštenej kosti je veľmi náročná a zvládne ju len skúsený veterinár. Následná rehabilitácia si vyžiada minimálne tri mesiace intenzívnej starostlivosti,“ dodáva Útulok Nitra.

Podľa pracovníka z útulku je Čuda plachá. „Na Čudu určite nestrieľal v nutnej sebaobrane, nakoľko bola strelená zozadu. Ak ste boli svedkom streľby na čiernu sučku v stredu 25.1.2017 okolo 15tej hodiny v Nitre časť Drážovce, poskytnite nám prosím cenné informácie na číslo 0902202111. Ďa­kujeme za pomoc,“ vyzýva pracovník Útulku v Nitre.

Polícii sme sa spýtali, či eviduje tento prípad. „Obvodné oddelenie PZ v Nitre neeviduje žiadne takéto oznámenie,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Upozorňujeme, že fotografie postreleného psíka, sú len pre silné povahy!

V Dražovciach došlo k streľbe: Živým terčom sa stal pes, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Útulok Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM