Rastislav Búgel Kultúra

Partnerstvo medzi mestami Nitranom prináša výhody: V Kroměříži si budete pripadať ako králi!

Leto láka k výletom. Užite si zopár dní v 30-tisícovom českom Kroměříži a využite to, že ste z Nitry!

Ilustračný obrázok k článku Partnerstvo medzi mestami Nitranom prináša výhody: V Kroměříži si budete pripadať ako králi!
Foto: Rastislav Búgel

Mesto Nitra má v súčasnosti desať partnerských miest. Nájdeme medzi nimi Báčsky Petrovec, České Budějovice, Gosford, Naperville, Osijek, Spišskú Novú Ves, Zielona Gora, Zoetermeer, Vesprém a Kroměříž. A práve v poslednom menovanom si svoj nitriansky pôvod užijete najviac.

Ako obyvateľ Nitry si tu môžete užiť niekoľko zaujímavých zliav. Stačí pri vstupe predložiť občiansky preukaz alebo cestovný pas. Ako informovalo mesto Nitra na svojom webe, pozrieť si môžete nádherný Arcibiskupský palác, na ktorom sa natáčalo niekoľko filmov a seriálov. Stal sa dokonca miestom natáčania novej verzie obľúbenej Angeliky. „Pre obyvateľov Nitry je vstupné do Arcibiskupského zámku a záhrad pre dospelú osobu za cenu seniorského vstupného,“ informuje radnica na svojej webovej stránke.

Zaujímavé prehliadky má pripravené aj exponátmi preplnené Kroměřížske múzeum. Ako obyvateľ Nitry doň dostanete zľavu vo výške 50% z ceny vstupného. „Zľavnené vstupné je aj do zámku Chropyně, skanzenu v Rymiciach a veterného mlynu vo Veľkých Tešanoch, ktoré patria pod správu múzea,“ informuje mesto Nitra na svojej webovej stránke.

Kroměříž ponúka veľké množstvo miest, na ktoré sa oplatí zájsť. Pokiaľ by ste sa po celodenných výletoch chceli schladiť, máte jedinečnú možnosť. Miestne kúpalisko s krytou plavárňou a 50 metrov dlhým plaveckým bazénom je pre vás po predložení občianskeho preukazu alebo pasu úplne zadarmo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM