Monika Földešiová Rôzne

Park napojený na R1

Cesta povedie okolo závodu spoločnosti Foxconn Slovakia, nástupcu Sony, a cez okružnú križovatku vyústi na rýchlostnú komunikáciu R1. Odľahčiť má dopravu v priemyselnom parku Sever v Nitre - Dražovciach.

(foto, zdroj: WEBNOVINY) – Nová komunikácia prepojí Priemyselný park Sever v mestskej časti Nitry Dražovce s rýchlostnou cestou R1. Hotová by mala byť do konca roka 2012. Mesto na jej výstavbu získalo dotáciu z ministerstva hospodárstva vo výške 3,6 milióna eur. Ako agentúru SITA informoval konateľ dcérskej mestskej spoločnosti Nitrianska investičná Marek Šesták, v súčasnosti sa končí posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Stavebné povolenie by malo byť vydané v tomto roku. S výstavbou sa začne v roku 2012, hneď, ako to umožní počasie. Výstavbu zastrešuje na základe mandátnej zmluvy s mestom Nitra dcérska spoločnosť ministerstva hospodárstva MH Invest. Podľa Šestáka sa objavili informácie, že získaná dotácia by mohla byť ohrozená. "Pevne verím, že dotácia, ktorú nám pridelila ešte predchádzajúca vláda, nebude stiahnutá,“ povedal.

Nová cesta má odľahčiť komunikáciu z Nitry do Topoľčian cez Dražovce, prospešná má byť pre investorov aj zamestnancov priemyselného parku. Komunikácia povedie okolo závodu spoločnosti Foxconn Slovakia, nástupcu Sony, a cez okružnú križovatku vyústi na rýchlostnú komunikáciu R1. Jej výstavba bola zakotvená v zmluve medzi štátom a Sony. Cesta zároveň spojí priemyselný park s územím, na ktorom má v budúcnosti vyrásť nová mestská štvrť Párovské Lúky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM