Tlačové správy

Parádna dovolenka v srdci Slovenska: Deti sa vám za ňu poďakujú

Ani cez leto sa u nich nudiť nebudete! Obľúbené lyžiarske stredisko Donovaly len kúsok od Banskej Bystrice necháva svoje brány otvorené už tradične aj počas leta. Pozrite, čo majú prichystané túto sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Parádna dovolenka v srdci Slovenska: Deti sa vám za ňu poďakujú
13
Galéria
Zdroj: Park Snow Donovaly

Donovaly, obec vzdialená len 26 km od Banskej Bystrice, je známa predovšetkým ako zimné lyžiarske stredisko. Už niekoľko sezón však ponúka množstvo atrakcií a zábavy aj počas letnej sezóny. Presvedčte sa sami…

Prvý detský park svojho druhu na Slovensku

Práve vo štvrtok, 20. júla 2017 sa na Donovaloch otvára Myšiačikov detský vodný zážitkový park, ktorý nájdete pri údolnej stanici lanovky na Novú hoľu a tobogánovej bobovej dráhe. Ide o prvý detský park takéhoto typu na Slovensku. „Neustále sa snažíme rozširovať ponuku služieb našim návštevníkom aj v letnej sezóne, preto sme sa rozhodli donovalskú FunArénu rozšíriť o jedinečný projekt vodného zážitkovo-edukatívneho detského parku, ktorý sa teší veľkej obľube aj u našich západných susedov,“ hovorí marketingový manažér strediska PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota.

Všetky časti parku budú interaktívne a návštevníci ich tak budú môcť sami regulovať, vyskúšať, uchopiť alebo roztočiť. Okrem detského lanového centra budú k dispozícii aj ďalšie zaujímavé atrakcie ako kamenné vodné ihrisko, rybník, kĺzačka či „Archimedes“ a „Závlaha“, na ktorých sa sami presvedčíte o fungovaní niektorých fyzikálnych zákonov.

Zdroj: Park Snow Donovaly

Od roku 2008 si môžete naplno užívať letné adrenalínové centrum s dominantou atrakciou– tobogánovou bobovou dráhou, lanovým parkom, umelou lezeckou stenou, bungee trampolínami a klasickými trampolínami. Atrakcie poskytujú mnoho zábavy nielen deťom, ale aj dospelým a nachádzajú sa pri údolnej stanici lanovky TELEMIX Nová hoľa.

Najväčším lákadlom je tobogánová bobová dráha, jedna z dvoch svojho druhu na Slovensku. Jej trať sa kľukatí na svahu neďaleko údolnej stanici lanovky a po takmer 900 metroch vyústi do priestoru štartu a cieľa.

Počas jazdy v tobogáne na špeciálnych vozíkoch zažijete množstvo adrenalínu vďaka 7 skokom a 11 ostrým zákrutám. Maximálna rýchlosť, ktorú je možné dosiahnuť v najrýchlejších častiach trate je 45 km/h.

Zdroj: Park Snow Donovaly

Jedinečné mestečko s minifarmou

Od 1. júla 2017 môžu návštevníci zavítať objavovať Donovalkovo rozprestierajúceho sa na ploche 4 000m2 medzi zjazdovkami Záhradište a Nová Hoľa. Otvorené je každý deň vrátane sviatkov od 10:00 do 18:00.
Pre deti a ich rodičov je pripravený areál so zmenšeninami obchodov, prevádzok a inštitúcií, v ktorých sa deti od 3 do 12 rokov stanú lekármi, bankármi, opravármi, či predavačmi.

Na donovalkovskej minifarme zasa našli svoj domov somárik, alpaky, minihorse, falabella, kozičky, ovečky a tiež zajačiky a morské prasiatka. Deti sa o zvieratá môžu starať, akoby boli sami gazdami. Pod dohľadom ošetrovateľa môžu zvieratá kŕmiť, čistiť, česať a stráviť v ich blízkosti jedinečné chvíle. Každý minigazda si na konci ako pamiatku odnesie farmársky preukaz.

Súčasťou tohto areálu plného zábavy je aj dopravné ihrisko s elektrickými, šľapacími autíčkami, kolobežkami a bicyklami, kde sa deti naučia základy pravidiel cestnej premávky a po absolvovaní “skúšok” získajú aj vlastný vodičský preukaz.

Zdroj: Park Snow Donovaly

Z minifarmy do rozprávkového sveta

Pri návšteve Donovál v letnej sezóne odporúčame navštíviť aj rozprávkový svet Pavla Dobšinského – HABAKUKY, ktorý sa nachádza len niekoľko desiatok metrov od lanovky na Novú hoľu.

Rozprávkový svet Habakuky tvorí 15 objektov – domčeky s netradičnými menami a ojedinelou architektúrou, Škrupinkový zámok s jazierkom či amfiteáter s javiskom. Hladošov zas uspokojí ponuka chutných jedál v Hodovni, kde vám ich naservírujú v originálnych rozprávkových obaloch. Čaro chalúpok dotvárajú okrem rozprávkových predstavení aj zaujímavé expozície a ukážky tradičných i netradičných remesiel.

Na priľahlej lúke nájdu deti zvieratká, preliezačky a hojdačky a v letnom období si môžete posedieť a občerstviť sa v krytom altánku s ohniskom. V rozprávkovom svete sa platí iba rozprávkovou menou – zlatými a striebornými Habakukmi, ktoré si môžete odniesť ako originálny suvenír.

Zdroj: Park Snow Donovaly

S e-kolobežkou alebo po vlastných

Fenoménom dnešnej doby sú elektromobily, tie na štyroch, ale aj na dvoch kolesách. A práve jazdu na tej dvojkolesovej luxusnej elektrokolobežke HUGO Bike môžete od tejto letnej sezóny vyskúšať aj na Donovaloch. Požičať si ju môžete pri údolnej stanici bobovej dráhy a dostanete k nej aj prehľadnú mapku s odporúčanými trasami na prehliadku Donovál.

Okrem týchto atrakcií Donovaly ponúkajú aj vynikajúce podmienky na horskú turistiku, nakoľko sa nachádzajú na rozhraní dvoch národných parkov – Nízke Tatry a Veľká Fatra. Vrchol Novej hole, kam vás pohodlne vyvezie moderná sedačková lanovka TELEMIX Nová hoľa, je ideálnym východiskovým miestom na hrebeňové túry vo Veľkej Fatre. Lanovka premáva až do konca letných prázdnin denne v polhodinových intervaloch do 18:00 hodiny.

Z osady Polianka zasa vedie turistický náučný chodník po stopách Špaňodolinského banského vodovodu, ktorý slúžil svojmu účelu už na začiatku 16. storočia.

Zdroj: Park Snow Donovaly

Jeden deň na všetko nestačí

Ponuka je naozaj veľmi pestrá, a aby ste všetko na Donovaloch stihli navštíviť a vyskúšať, deň vám určite stačiť nebude. Preto neváhajte a zabezpečte si pobyt na Donovaloch už dnes. Každý návštevník, ktorý sa na Donovaloch ubytuje v partnerských zariadeniach infocentra na min. 2 noci získa zadarmo PARK SNOW kartu.

S kartou hosťa potom čerpá zľavy až do výšky 40% vo všetkých najobľúbenejších letných dovolenkových cieľoch strediska. Rezervácie ubytovania je možné realizovať online cez rezervačný systém na webovej stránke alebo prostredníctvom informačného centra na adrese info@infodonovaly.sk.

Viac informácií nájdete na webovej stránke www.parksnow.sk

(PR správa)

Donovaly sa v lete stávajú hlavným mestom detí
13
Galéria
Zdroj: Park Snow Donovaly
Zdroj: Park Snow Donovaly
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM