Lucia Lauková Kultúra

Páni, obúvajte lodičky: Spoločným behom so ženami v Nitre podporíte dobrú vec

Beh vo vysokých opätkoch je výzva aj pre dámy. Pridať sa a podporiť tak dobrú vec môžu aj páni. Na bežcov i návštevníkov bude čakať sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Páni, obúvajte lodičky: Spoločným behom so ženami v Nitre podporíte dobrú vec
Zdroj: TASR

Beh na vysokých podpätkoch bude súčasťou podujatia Night Run Nitra. Nepôjde však o súťažné bežecké preteky. Ako uvádzajú organizátori dôležité je zúčastniť sa. Hlavnou myšlienkou behu je zvyšovanie povedomia o potrebe ochrany pred násilím. „Zvýšiť by sa mala i informovanosť širokej verejnosti o téme násilia páchaného na ženách a deťoch k čomu prispejú aj podujatia, ako je Beh na vysokých opätkoch,“ uvádzajú organizátori.

Do behu na vysokých opätkoch sa môžete zapojiť v piatok 30. septembra so štartom o 19.30 na Svätoplukovom námestí. Pre bežcov a návštevníkov bude pripravený zaujímavý sprievodný program.

Organizátor behu vo vysokých opätkoch je Centrum Slniečko, n.o. „Verím, že v Nitre sa nájde dostatok chlapov, ktorí sa neboja takto symbolicky podporiť ženy a vyjadriť im obutím topánok na opätkoch svoju podporu a úctu. A ak by predsa len váhali, radi ich podporíme a pobežíme spolu s nimi“, uviedla Mariana Kováčová, riaditeľka Centra Slniečko.

Môže vás zaujímať:

KOMPLETNÝ PROGRAM Chodeckej Nitry: Na námestí privítame olympijského víťaza Mateja Tótha!

Časť Mostnej ulice v Nitre bude uzavretá: Dôvodom sú preteky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM