Monika Földešiová Hokej

Pálfy položil Nitru hetrikom

V 49. kole hokejovej Tipos extraligy vycestovali zverenci trénera Kolečániho do Skalice. Aj napriek snaživému výkonu na oboch stranách v prvých dvoch tretinách sa v tej poslednej napokon rozhodlo v prospech domácich hráčov.

HK 36 Skalica – HK Nitra 6:5 (3:2, 0:3, 3:0) Góly: 3. Kutálek, 11. Obdržálek, 13., 45. a 49. Pálffy, 51. Hruška – 3. Štefanka, 13. Hamrák, 22. Segľa, 30. Rais, 35. Kropáč. Rozhodovali: Jonák – Návratek, Junek, vylúčení: 4:7, navyše Tuma 2+2 a DKZ, Školiaj DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:1, striedania: 35. Tomek za Lakosila (Skalica) – 13. Šimboch v br. hostí, 2018 divákov.

Obe mužstvá od prvých minút zápasu predvádzali pomalú a nepresnú hru, rozohrávka viazla, čo hneď v úvode využil Kutálek a po hrubej chybe obrany hostí dostal domácich do vedenia. Vzápätí však chybu domácej obrany dokonale zužitkoval Štefanka na vyrovnanie. V ďalšom priebehu zápasu mala hra podobný ráz. Znovu po hrubých chybách skóroval Obdržálek a na druhej strane Hamrák. Vedenie na domácu stranu strhol Pálffy gólom po prihrávke Konečného spoza bránky. Úvod 2. tretiny bol pre zeleno-biele farby nešťastný, keď v 22. minúte Segľa vyrovnal a potom prišlo herné trápenie domácich, ktoré hostia trestali gólmi Raisa a v 35. minúte dokonca na rozdiel dvoch i Kropáča. V 3. tretine diváci očakávali, že zo šatní vyštartuje nabudené domáce mužstvo, ale hra tomu zo začiatku nenasvedčovala. Hostia mali dokonca výhodu presilovej hry, v ktorej Pálffy využil zaváhanie obrany a po faule naňho bolo nariadené trestné strieľanie, ktoré sám premenil. V ďalších minútach vládla na ľade nervozita, ktorá vyústila v pästný súboj medzi Tumom a Školiakom. Domácich to však nevyviedlo z miery a Pálffy hetrikom vyrovnal stav zápasu. Jeho hráčsky koncert pokračoval, keď našiel voľného Hrušku a ten dostal domácich do vedenia. Tak si v priemernom hokejovom stretnutí domáci napokon pripísali do tabuľky plný počet bodov.

Hlasy trénerov: Svätopluk Kosík, asistent trénera Skalice: „Dve tretiny sme podávali nepresvedčivý výkon, robili sme chyby v obrane a bolo tam veľa nepresností. V tretej tretine sme hru zredukovali na tri päťky a dostali sme zápas pod kontrolu. Chlapcom treba poďakovať, že zápas nakoniec zvládli.“

**Karol Kolečáni, tréner Nitry: **//„Chceli sme vyhrať. Prišli sme do Skalice uvoľnení, žiaľ, dali sme si v podstate tri vlastné góly. Vedeli sme, že musíme hrať disciplinovane, lebo Skalica je v presilových hrách silná. V tretej tretine sme sa dostali do oslabenia, ušiel nám Pálffy a ten to naštartoval. Aj v dôsledku záveru, ktorý nám už nevyšiel, odchádzame s dlhým nosom.“ //

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM