Lucia Lauková Krimi

Otrasný prípad v Nitre: Vykrikoval, že má AIDS a všetkých nakazí, krvou potrel kľučky

Krvavú stopu na dverách niekoľkých bytových domov v Nitre po sebe zanechal 30-ročný muž, ktorý podľa polície vykrikoval, že má AIDS a všetkých nakazí.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný prípad v Nitre: Vykrikoval, že má AIDS a všetkých nakazí, krvou potrel kľučky
Zdroj: pixabay.com

Viacerých Nitranov čakal po príchode domov otrasný pohľad. „Nitrianska polícia prijala včera 12. októbra 2017 popoludní oznámenie obyvateľov Zvolenskej ulice v Nitre, že na ich bytových domoch sú ľudskou krvou zašpinené kľučky na vchodových dverách,“ informovala o tom krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

„Po príchode a miesto policajná hliadka zistila, že 30-ročný muž si injekčnou striekačkou pichal do vlastného tela a krvou zašpinil kľučky na dverách a steny na štyroch vchodoch / 4× dvere na prednom vchode a 3× na zadnom/. Vykrikoval pritom, že má AIDS a všetkých nakazí,“ povedala policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Ako dodala o dezinfekciu znečistených plôch boli požiadaní hasiči HaZZ v Nitre. „Policajti muža zadržali a bol mu odobratý biologický materiál na zistenie prípadnej infekčnej choroby,“ prezradila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

„Vo veci bolo vyšetrovateľom začaté trestné stíhanie pre trestný čin ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie. Za tento zločin hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ doplnila Renáta Čuháková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM