Rastislav Búgel Rôzne Rôzne

Ostáva im už len niekoľko dní: Môžu žiadať o podporu z komunitnej nadácie

Už len niekoľko dní môžu neformálne skupiny občanov, združenia a ďalšie organizácie žiadať o podporu pre svoje projekty v rámci otvoreného grantového kola, ktoré vyhlásila Nitrianska komunitná nadácia (NKN).

Ilustračný obrázok k článku Ostáva im už len niekoľko dní: Môžu žiadať o podporu z komunitnej nadácie
Foto: Rastislav Búgel

Projekty zamerané na verejnoprospešné aktivity, kreatívne nápady a na skvalitnenie života v komunite je možné podávať do 29. februára. Ako informovala NKN, maximálna výška podpory je 1000 eur, ktoré môžu úspešní žiadatelia využiť napríklad na podporu vzdelávania, ochranu ľudských práv, na poskytovanie sociálnej pomoci, ochranu a tvorbu životného prostredia, podporu kultúry, zdravia a športu i na prevenciu, liečbu a resocializáciu drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb.

Pri hodnotení projektov bude rozhodovať prospešnosť zámeru pre komunitu, dlhodobý prínos projektu, jeho nápaditosť a originalita, ale aj jasne a reálne určené ciele, zapojenie dobrovoľníkov, podiel iných zdrojov a reálne stanovený rozpočet. Ako sa vo výzve NKN uvádza, cieľom grantového programu je aktivizovanie ľudí, ktorí sami môžu identifikovať, čo im v ich okolí chýba, čo by chceli zlepšiť a vytvoriť v miestnej komunite. „Pridaná hodnota predkladaných projektov spočíva v tom, že žiadatelia sa na nich aj aktívne podieľajú na dobrovoľníckej báze, bez nároku na odmenu, využívajúc svoje vedomosti a skúsenosti,“ pripomínajú vyhlasovatelia grantového kola.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM