Monika Földešiová Rôzne

Osobnú zodpovednosť nevyvodia. Zatiaľ...

Mesto Nitra zatiaľ nedostalo žiadnu faktúru za vytlačené volebné lístky s chybnými číslami kandidátov na poslancov do komunálnych volieb.

(WEBNOVINY) – Ako informoval prednosta radnice Igor Kršiak, štát ani dotknuté politické subjekty si doteraz neuplatnili žiadne nároky, či už finančné alebo materiálne. Môže sa to však čoskoro zmeniť, pretože strana ĽS-HZDS už avizovala, že mestu pošle faktúru na 3 700 eur. SDKÚ-DS sa ešte nerozhodla a strany Smer-SD a SaS deklarovali, že si dodatočné náklady nárokovať nebudú.

Kandidáti s priezviskom začínajúcim sa na písmeno M sa omylom ocitli na volebných lístkoch pred kandidátmi na K. Tým pádom dostali chybné číslo. Týkalo sa to šiestich nominantov rôznych politických strán vo volebnom obvode Zobor – Dražovce. Viacerí z nich distribuovali do domácností propagačné letáky so zlým volebným číslom. „Hneď ako sme zistili, že lístky sú chybné, sa táto sada zapečatila. Lístky sú zapečatené na mestskom úrade doteraz, pretože sme nedostali informáciu od obvodného úradu alebo ústrednej volebnej komisie, či ich máme skartovať my, alebo ich máme odovzdať,“ povedal Kršiak. Mesto podľa neho nestálo vytlačenie 7 500 nových volebných lístkov ani cent. Tlač zabezpečil obvodný úrad prostredníctvom štátnej tlačiarne. Vyvodenie prípadnej osobnej zodpovednosti bude témou až vtedy, keď si niekto uplatní náhradu škody.

kandidati citia ujmu v NR
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM