Rastislav Búgel Kultúra

Oslavy Dňa cestovného ruchu: LADA svetom, prehliadky zdarma a súťaže

Nitra sa aj tento rok zapojí do osláv Svetového dňa cestovného ruchu. Pripravené je množstvo zaujímavých sprievodných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy Dňa cestovného ruchu: LADA svetom, prehliadky zdarma a súťaže
Zdroj: Dnes24.sk

Deň 27. september je vyhlásený za Svetový deň cestovného ruchu. Oslavy sa každoročne nesú v duchu zvolenej témy, ktorá je práve aktuálna a priamo či nepriamo sa týka aj oblasti cestovného ruchu. Na rok 2014 je hlavná téma nanajvýš aktuálna a znie „Turizmus a rozvoj komunít“.

Informácie o Mexiku

Hlavní organizátori osláv – Mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu pripravili viacero sprievodných podujatí. Pre všetkých záujemcov budú počas Divadelnej Nitry, v sobotu a nedeľu (27. a 28. septembra) v informačnom stane na Svätoplukovom námestí pripravené propagačné materiály mesta Nitry a dozviete sa zaujímavosti o hosťujúcej krajine Mexiko.

Prehliadka mesta

„Ako býva dobrým zvykom, v tento deň 27. septembra, sa uskutoční bezplatná prehliadka mesta so sprievodcom,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu. Pod mottom „Objavte odkaz viery, spoznajte históriu“ vás pozývame na prehliadku Kostola Navštívenia Panny Márie, Evanjelického kostola Ducha Svätého, Kostola reformovanej kresťanskej cirkvi a na exteriérovú prehliadku Synagógy. Stretnutie záujemcov o prehliadku bude o 14:00 hod. pred NISYS-om.

Rozprávanie o Kube

„Súčasťou osláv Svetového dňa cestovného ruchu budú cestovateľské prednášky vo Fóre mladých na Ul. Fr. Mojtu,“ informuje Synaková. O 16:00 hod. sa bude rozprávať na tému LADA svetom – 13-tisíc km v 40-ročnom aute po Iráne a Strednej Ázii, o 17:00 hod. sa dozviete o krajinách stredovýchodnej Afriky. O 18:00 sa môžete tešiť na zážitky scestovnou kanceláriou BUBO a rozprávanie o Mexiku a Kube – krajine salsy a cigár.

Súťaž o najlepší suvenír

Aj tento rok sa môžete zapojiť do súťaže o NAJ suvenír. Cestovatelia, ktorí majú doma suvenír z Mexika a chcú sa zapojiť do súťaže, môžu priniesť v termíne od 8. do 19. septembra svoj dovolenkový suvenír do NISYS-u na Štefánikovej tr. 1. Vyhodnotenie súťaže a odovzdanie hodnotných cien sa uskutoční v sobotu 27. septembra vo Fóre mladých počas cestovateľských prednášok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM