Lucia Lauková Kultúra

Originálne výrobky, domáce produkty a príjemná spoločnosť: To všetko bude súčasťou trhu v Trafačke

Príjemné susedské stretnutia pokračujú a stávajú sa už pevnou súčasťou podujatí v Nitre. Nebude chýbať široká paleta originálnych ručne robených výrobkov či domácich produktov.

Ilustračný obrázok k článku Originálne výrobky, domáce produkty a príjemná spoločnosť: To všetko bude súčasťou trhu v Trafačke
Zdroj: TASR

Fotogaléria Trafačka v Nitre odštartovala pred štyrmi rokmi susedské stretnutia pod názvom trafo.TRH. Podujatie počas rokov získalo na obľúbenosti a tak sa aj tento rok môžeme tešiť na trh s pestrou ponukou výrobkov. Ako informuje dramaturgička Lenka Mareková pre návštevníkov je pripravený trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi, susedský bazár, workshop, ukážky a dva koncerty. „Brána trafačkovského dvora je otvorená pre všetkých v sobotu 21.mája od 11:00 do 15:00 hodiny,“ uviedla Lenka Mareková.

Originálne výrobky

Na dvore Trafačky stretneme množstvo výrobcov, ktorí budú prezentovať svoje výrobky. „Účasť potvrdilo 23 susedov,“ povedala Lenka Mareková. Tešiť sa môžete na Zuzku Vernerovú, ktorá svoju záľubu vo fotografii preniesla aj do svojich originálnych výrobkov. Prírodnú kozmetiku nájdete v stánku HANDMADE Lucka, ktorá vyrába aj náramky z prírodných kameňov. Trh ponúkne aj ďalšie výrobky ako originálnu bižutériu, ručne vyrábané šperky z korálov, predmety z plsti, textilných hračiek či iných úžitkových predmetov.

Ako uviedla Lenka Mareková originálnym spestrením bude workshop korálikovania s Flautom, kresba portrétov naživo s Katkou Jahnovou, ale aj pán Hemka, ktorý prinesie hrnčiarsky kruh.

Dobré jedlo a príjemná hudba

Nebude chýbať aj dobré jedlo či výrobky z medu. Piecť sa budú bezlepkové koláčiky, sladké koláče pani Kasalekovej a pani Vydarená pripraví obzerance. „Na trafo.TRHu budete mať možnosť ochutnať vína od portugalských malovinárov, ale tiež produkty z biozáhradky. A určite zoberte aj svojich štvornohých miláčikov, budú pre nich pripravené Denisove dobroty – jablkové, banánové, cviklové, medové, brokolicové, ale aj špeciálne,“ dodala Lenka Mareková.

O výbornú atmosféru na trafo.Trhu sa postarajú aj dva koncerty. O 12:30 vystúpi akustické duo Strings & Croon z Nových Zámkov a o 14:00 hodine zaspieva Dáša Vašíčková s gitarovým doprovodom Števa Haládika. V prípade nepriaznivého počasia bude podujatie zrušené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM