Monika Földešiová Rôzne

Orbis, Lipa, Palace: čo je s nimi?

Pred niekoľkými rokmi fungovali ako kiná, dnes sú nevyužívané a dychtia za investormi.

Súťaž Spolu za rozvoj mesta vyhlásená primátorom Nitry Jozefom Dvončom určuje budovy bývalého kina Lipa aj Palace za dubiózny majetok. Obyvatelia a podnikatelia tak mohli do 30. septembra podávať projekty na ich využitie, do konca novembra bude súťaž vyhodnotená a určia sa víťazní navrhovatelia. Jednotlivé návrhy budú posudzovať odborné komisie.

Lieky v Palaci Na kino Palace bola predložená jedna ponuka, konkrétne od spoločnosti INOVAX, s.r.o. Podarilo sa nám zistiť, že táto spoločnosť vykonáva poradenské služby v oblasti farmácie, napr. odborné posudky, prieskum trhu v oblasti obchodu s liekmi alebo aj poskytovanie lekárenskej starostlivosti vo verejnej lekárni. Samotné jej sídlo je na rovnakej ulici ako bývalý Palace – na Radlinského, kde možno nájsť aj lekáreň Radlinka. „Je ešte predčasné hovoriť o konkrétnych zámeroch danej firmy, všetko sa dozvieme po 30. novembri“, povedal pre náš web Andrej Jančovič z MsÚ Nitra. Môžeme teda len predpokladať, že daný objekt bude využívaný na podobné účely. Oproti tomu je bývalé kino Lipa je obkolesené väčším množstvom otáznikov. Nielen že oň v spomínanej súťaži nikto neprejavil záujem, ale ani Mesto ako majiteľ objektu nevie určiť, ako s ním bude ďalej nakladať.

Orbis odkúpený Vo februári 2008 schválilo mestské zastupiteľstvo predaj Domu kultúry Orbis spoločnosti Inpek, s.r.o. Podľa pôvodnej dohody mal na mieste Orbisu vyrásť luxusný štvorhviezdičkový hotel. Kvôli hospodárskej kríze sa však uvažuje o polyfunkčnom stredisku s bytmi, kanceláriami aj obchodmi. Veľakrát zaznela aj možnosť presťahovania Hlavnej pošty zo Sládkovičovej ulice práve do tohto objektu, Inpek stále čaká na vyjadrenie Slovenskej pošty. Všetky možnosti sú však ešte v projektovej fáze.

kina
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM