Rastislav Búgel Samospráva

Oprava Župného námestia vs. parčík za poštou: Ktorá rekonštrukcia si získa srdcia Nitranov?

Tento rok sme sa dočkali rekonštrukcie dvoch zameraním podobných priestranstiev. Za budovou pošty v centre mesta vyrástol malý parčík, rekonštrukciou prešlo aj Župné námestie.

Ilustračný obrázok k článku Oprava Župného námestia vs. parčík za poštou: Ktorá rekonštrukcia si získa srdcia Nitranov?
Foto: Rastislav Búgel

Oba projekty zmenili výzor priestranstiev v centre Nitry. Reč je o vybudovaní parčíku za budovou pošty a rekonštrkucii Župného námestia. Obe rekonštrukcie priniesli rozporuplné reakcie verejnosti. Rozhodli sme sa preto vytvoriť hlasovanie, v ktorom môžete zvoliť presne ten projekt, ktorý sa zapáčil práve vám.

Rekonštrukcia Župného námestia

Koncom augusta začala rozsiahla rekonštrukcia Župného námestia. To výrazne zmenilo svoju podobu. Zmenilo sa rozmiestnenie parkovacích miest. Župné námestie už ponúka oveľa viac priestoru pre oddych.Pribudli nové lavičky, koše na odpad a stojany na bicykle. Smetné nádoby pred bytovými domami skrášlili drevené zásteny. Pribudla aj zeleň v podobe trávnatých plôch a okrasných rastlín.Rekon­štrukcia trvala až do novembra a jej odhadovaná cena je približne 240-tiscí eur.

Hlasovať za túto rekonštrukciu môžete napísaním písmena “A” do komentárov pod článkom.

Parčík za poštou s novým vzhľadom

Začiatkom augusta začala rekonštrukcia parčíku pri hlavnej pošte v centre mesta. Tá si vyžiadala dobravné obmedzenia, no po jej ukončení na vodičov čakali nové parkovacie miesta. Parčík dostal nový vzhľad vytvorením prepojovacieho chodníka zo zámkovej dlažby. Pribudli nové lavičky, osvetlenie a ohradenie okolo smetných nádob. Rekonštrukcia trvala približne mesiac.

Hlasovať za túto rekonštrukciu môžete napísaním písmena “B” do komentárov pod článkom.

Ktorá rekonštrukcia sa vám páči viac? Zahlasujte v komentároch pod článkom!

Hlasovanie o obľúbenú rekonštrukciu
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM