Lucia Lauková Správy

Opitý vodič, zdieľanie bicyklov a plné kúpalisko: TOP 5 najčítanejších tém z Nitry

Prvý augustový týždeň prešiel ako voda. Obzrite sa, čo všetko sa opäť udialo v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Opitý vodič, zdieľanie bicyklov a plné kúpalisko: TOP 5 najčítanejších tém z Nitry
Zdroj: Dnes24.sk

Opitý vodič narobil škody na parkovisku

Po parkovisku na sídlisku Klokočina prechádzal VW Passat, ktorý narážal do iných áut. Majitelia poškodených áut Opel Astra, VW a Škoda Octavia si vzniknutú škodu vyčíslili na 3500 eur. Vodič, ktorý nemalé škody napáchal, nafúkal 2,19 promile.

Čítajte tu: Opitý vodič robil poriadny rachot: Na parkovisku v Nitre narážal do iných áut

Zdieľané bicykle

Súčasťou verejnej dopravy v Nitre ako v prvom meste na Slovensku sú zdieľané bicykle. Návštevníci i obyvatelia mesta majú na siedmich stanovištiach k dispozícii celkovo 70 bicyklov. Stanovištia bicyklov sú umiestnené v strategických uzloch – v zmodernizovanej časti autobusovej stanice, v blízkosti pošty na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, v Mestskom parku pri hokejovej aréne, pri obchodnom dome Centro Nitra zo strany, kde sa nachádza cyklistický chodník a neďaleko ŠD Mladosť a Chrenovského mosta. Bicykle je možné požičať si na jednom a vrátiť na inom stanovišti. Na bicykloch je palubné GPS, odstránenie palubného počítača je veľmi komplikované.

Čítajte tu: V Nitre už funguje zdieľanie bicyklov: Stala sa tak prvým mestom na Slovensku

Augustové podujatia

Záujem bol aj o augustové podujatia v našom meste. Netreba sa čudovať druhý prázdninový mesiac prinesie kopec zaujímavých podujatí.

Čítajte tu: Značte si termíny: Prehľad TOP augustových lákadiel v Nitre

Inšpektor podvodník

V Nitre úradoval ďalší podvodník, tentokrát sa vydával za inšpektora. „Predavačku v novinovom stánku situovanom na rušnej ulici v centre Nitry oslovil v stredu 26.07.2017 okolo jednej hodiny popoludní muž, ktorý sa preukázal ako inšpektor slovenskej obchodnej inšpekcie,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Podľa slov policajnej hovorkyne, požiadal podvodník predavačku o doklady a pracovnú zmluvu, taktiež jej prikázal prerátať všetku hotovosť, ktorú má k dispozícii. „Popri tom, ako žena za pultom hľadala potrebné doklady zostali peniaze na pulte. Z viac ako 1200 eur jej zmizlo 260. To že jej chýbajú zistila neskôr,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Čítajte tu: Podvodník v role inšpektora: Predavačku v Nitre pripravil o nemalú sumu peňazí

Nátresk na nitrianskom kúpalisku

V horúčavách sa už zapĺňa aj nitrianske kúpalisko. Už v prvý augustový deň hlásili prevádzkovatelia takmer plné kapacity.

Čítajte tu: Nitrianske kúpalisko sa zapĺňa: Jeho bránami prejde denne aj 3-tisíc ľudí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM