Monika Földešiová Krimi

Opilec, ktorý zrazil bábätko na Klokočine, stojí pred súdom

Karim B. na dnešnom verejnom zasadnutí prejavil záujem uzavrieť dohodu o vine a treste opäť, prokurátor však už tentoraz nesúhlasil. Senát vytýčil termín hlavného pojednávania na 1. decembra.

(WBN) – Okresný súd v Nitre dnes rozhodol o vytýčení hlavného pojednávania s Karimom B., ktorý opitý zrazil rodinu a usmrtil bábätko. Ešte v roku 2009 uzatvoril s prokurátorom dohodu o vine a treste, podľa ktorej mal ísť do väzenia na štyri roky. Sudca okresného súdu však dohodu neschválil, trest sa mu zdal príliš nízky. Prihliadol na to, že Karim B. bol v minulosti trikrát súdne trestaný. Na dnešnom verejnom zasadnutí prejavil záujem uzavrieť dohodu o vine a treste opäť, prokurátor však už tentoraz nesúhlasil. Senát vytýčil termín hlavného pojednávania na 1. decembra. Vypovedať bude obvinený a čítať sa majú výpovede poškodených, svedkov, znalecké posudky a listinné dôkazy.

Tragická nehoda sa stala 3. januára 2008 na Hviezdoslavovej ulici na sídlisku Klokočina v Nitre. Vtedy 41-ročný Karim B. dostal šmyk na mokrej vozovke, nezvládol riadenie a vyletel autom na chodník, kadiaľ práve išli mladí manželia Sedlákovci so svojím prvorodeným synom v kočíku. Bábätko pri nehode vymrštilo na betónový múr a na mieste zomrelo. Jeho mama utrpela ťažké poranenia panvy, sedacej a krížovej kosti a ramena. Zranení boli aj otec a strýko chlapčeka. Vodič mal v krvi skoro 1,5 promile alkoholu. K skutku sa v plnom rozsahu priznal. Obvinený je z prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V súčasnosti je stíhaný na slobode, nariadený má probačný dohľad. Manželom Sedlákovcom sa medzičasom narodila dcérka. Po neschválení dohody o vine a treste netajili radosť, štyri roky za stratu syna sa im zdalo príliš málo.

SITA Foto: Nový čas

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM