Monika Földešiová Rôzne

Opätovná kandidatúra

Primátor Nitry Jozef Dvonč sa bude uchádzať o primátorskú stoličku aj v budúcich komunálnych voľbách. Svoje doterajšie pôsobenie hodnotí nanajvýš uspokojivo.

Na jeseň 2010 občania už druhýkrát (po júnových parlamentných voľbách) pristúpia k volebných urnám a vyberú svojich zástupcov nielen do mestského zastupiteľstva ale aj primátora mesta. Súčasný nitriansky primátor sa bude chcieť opäť ujať žezla. „Môj zámer do budúceho volebného obdobia je kandidovať, neviem však, aká bude nominácia strán“, uviedol Dvonč. Podľa slov viceprimátora Štefana Štefeka, ktorý je predsedom Okresnej rady strany Smer, zostáva doterajší primátor kandidátom spomínanej strany aj naďalej. „O budúcej možnej koalícii strán budeme rokovať s každou relevantnou stranou, ktorá pôsobí v Nitre“, dodal Štefek. Do konca volebného obdobia mu ešte zostáva dokončiť viaceré rozpracované investičné akcie, ktoré sľuboval občanom – výstavba mosta cez rieku Nitra, rekonštrukcia dvoch základných škôl či dokončenie obnovy materských škôl. Chcel by tiež stihnúť otvoriť dva nové domovy dôchodcov, na ktorých sa pracuje, opraviť viaceré miestne komunikácie, postaviť kompostáreň a zatepliť polikliniky na sídliskách Klokočina a Chrenová. Za úspech súčasnej garnitúry pokladá, že predvolebný záväzok výstavby 300 nájomných bytov naplní na viac ako sto percent. Vyzdvihol aj dodržanie prísľubu jednorazových finančných príspevkov pre novorodencov a pre seniorov pri odchode do dôchodku.
„Volebný program máme stále pred očami a ja som presvedčený, že veľkú väčšinu sa nám podarí splniť“, uviedol na margo zhodnotenia 4 rokoch vo svojej funkcii Jozef Dvonč. Ako však dodal, je to zásluha nie primátora ale klubov strany Smer a KDH, ktorých je nominantom.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM