Tlačové správy

Olympiáda im zmenila život. Čo je nové u bratrancov Škantárovcov od zisku zlata?

Ladislav a Peter Škantárovci snívali o olympiáde už odmalička. Aj napriek prehrám v kľúčových pretekoch sa nevzdali a pracovali na sebe ďalej. Nakoniec sa to podarilo. Prišlo vytúžené Rio a s ním aj zlaté medaily.

Ilustračný obrázok k článku Olympiáda im zmenila život. Čo je nové u bratrancov Škantárovcov od zisku zlata?
Zdroj: Vegas

Boli však aj chvíle, keď to už chceli vzdať. O nich, ale aj o ďalších snoch nám porozprávali zlatí chlapci, z ktorých stále srší povestná skromnosť.

Ako prežívate obdobie po olympiáde, ako vyzerá bežný deň olympionika?

Laco: V prvom rade sa snažíme čo najviac času tráviť s rodinou, lebo si nás v poslednom období veľmi neužili. Samozrejme, chceme využívať priestor, ktorý teraz máme v médiách a poďakovať sa fanúšikom za podporu a za to, že nám držali palce. Dôležitý je aj oddych, táto sezóna bola dlhá a fyzicky či psychicky náročná, takže snažíme dať sa do pohody.

Je o vás aj väčší mediálny záujem, stíhate to teraz všetko, nie ste z toho unavení?

Peter: Nie sme na to zvyknutí, lebo je toho samozrejme oveľa viac ako posledné roky. Nám to však vôbec nevadí, pretože medaily si chceme užiť nielen my. Je to aj pre všetkých ľudí, ktorí nás podporovali a my sme radi, že im môžeme takto poďakovať.

Laco: Ale áno, stáva sa, že prídeme domov, ľahneme a spíme. A tešíme sa, že sa môžeme dobre vyspať. Dostali sme aj nové matrace, na ktorých sme začali spávať už pred olympiádou.

Peter: Spánok je najlepšia pasívna regenerácia a to, že môžeme spať na takýchto skvelých matracoch nám určite k výsledku pomohlo. Pretože základ každého úspechu je byť dobre vyspatý a ráno pozitívne naladený.

Koľko olympionici v noci spávajú?

Peter: Tak okolo 8– 9 hodín každú noc.

Laco: No keď tak nad tým rozmýšľam, tak zhruba tri dni pred našim štartom na olympiáde som veľa nenaspal. Tam som mal už taký stres, že dva-tri dni pred pretekovým dňom som si vravel, že ak mám ísť v takomto stave na štart, tak nech už ani radšej nejdem, že to bude hanba. Ale potom to akosi opadlo… Noc pred pretekmi som sa už vyspal normálne. Tlak tam bol, ale chvalabohu, už nie v takej miere.

Peter: Ono bola trochu nevýhoda, že sme mali kvalifikáciu, potom dva dni voľno a až potom sme štartovali na semifinále a finále. Počas tých dvoch dní prejde človeku hlavou veľa myšlienok, možno aj preto bol ten spánok trochu horší. Aj keď za seba musím povedať, že mne sa nespalo zle, stres tam však bol. Dôležité ale je, že v ten pretekový deň sme boli dobre vyspatí, zregenerovaní a vynikajúco pripravení na ten štart.

Zdroj: Vegas

Na čo myslí športovec v takýchto vypätých situáciách? Napríklad tesne pred štartom?

Laco: Stále dookola si v mysli prechádzam trať, aj stokrát… Tesne pred pretekmi je pre nás veľmi dôležité sa dobre rozjazdiť a hlavne si veriť. Avšak pravdupovediac, liek na stres nemám.

Aj ste si stihli olympiádu užiť?

Laco: My sme si to práveže veľmi užili. Už keď sme pristáli v Riu, bolo tam veľa športovcov z celého sveta a dýchalo to olympijskou eufóriou. Tým, že sme ešte na olympiáde neboli, nevedeli sme, čo nás tam čaká, takže pre nás to bol veľký zážitok. Aj tá dedina bolo úžasná. Sme vďační, že sme mohli byť súčasťou toho celého… Samozrejme, keď sa už blížili preteky, tak sme sa sústredili vyslovene na ne a okolie prestali natoľko vnímať. Ale ak to mám celé zhodnotiť, bolo to naozaj krásne. Možno, ak pôjdeme na olympiádu ako diváci, užijeme si to viac. Aj keď to sa už nebudeme môcť prechádzať počas úvodného ceremoniálu za našou vlajkou.

Peter: Ja si pamätám presne ten príchod, hneď na letisku v Riu nás akreditovali. Vtedy som bol taký nadšený z toho, že moja fotka je na olympijskej akreditačke, vravel som si, že to je neuveriteľné, dostali sme sa až sem. Všetko sme si dokonale užili, bolo to niečo fantastické, bol to náš sen.

Laco: A na tých majstrovských matracoch z Vegasu sme si to aj vysnívali :)

Čo sa vám inak najčastejšie sníva? A plní sa to takto bežne?

Laco: Mne sa nesníva len o olympiáde, ale keď sa pripravujem na čokoľvek, napríklad chcem ísť na ryby, noc predtým sa mi sníva o rybách. Takže na čo cez deň myslím, to si aj vysnívam. To je asi to čaro tých matracov :)

A keď sme už pri tých snoch, je ešte niečo, čo by ste chceli dosiahnuť? Či už v súkromnom alebo profesionálnom živote?

Laco: Zo športových snov nám chýba ešte individuálny titul majstrov sveta, takže toto je pre nás ďalšia výzva. A v súkromí snívam o ďalšej dcérke, tak uvidíme, či sú tie matrace Vegas až také zázračné, verím, že hej :)

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Olympiáda im zmenila život
4
Galéria
Zdroj: Vegas
Zdroj: Vegas
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM