Rastislav Búgel Krimi

Okresný súd v Nitre rozhodol: Obvinený Viliam M. opäť za mrežami!

Viliama M., obvineného z viacerých vrážd, ktorého 4. decembra prepustili na slobodu, no vzápätí ho opäť zadržali príslušníci polície, zobral dnes Okresný súd v Nitre do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd v Nitre rozhodol: Obvinený Viliam M. opäť za mrežami!
Zdroj: TASR

„Prokurátorka oddelenia dozoru v trestných veciach Generálnej prokuratúry SR (GP SR) podala v piatok 6. decembra návrh na vzatie do väzby obvineného Viliama M., a to z dôvodu útekovej a preventívnej väzby. Návrh bol doručený na Okresný súd v Nitre. O návrhu prokurátorky rozhodovala dnes sudkyňa pre prípravné konanie tak, že Viliama M. vzala do väzby,“ uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Po prepustení ho znova zadržali

Viliama M. prepustil na slobodu Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v stredu 4. decembra. Išlo o to, že pominulo pôvodné obvinenie z vraždy bratislavského bossa Petra Čongrádyho.

„Vzhľadom na skutočnosť, že došlo k zmene dôkaznej situácie, prokurátor ÚŠP reagoval na novovzniknutú situáciu a rozhodol, že dôvody väzby pominuli. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme k veci v súčasnosti podrobnejšie vyjadrovať,“ uviedla vtedy hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Viliama M. však krátko po prepustení z väzby v Banskej Bystrici opäť zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Údajne ho mali premiestniť do väzby v Košiciach.

Ponechali ho za mrežami

Najvyšší súd (NS) SR 26. novembra na svojom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Viliama M. voči väzbe a ponechal ho za mrežami. Sudca ŠTS v Banskej Bystrici 17. októbra vypočul obvineného, pretože požiadal o prepustenie na slobodu, ale pred rozhodnutím si musel preštudovať viaceré nové dokumenty. Nakoniec ho z väzby neprepustil.

Skrýval sa v zahraničí

Viliama M. stíhajú napríklad za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách. Pôvodne jeho a aj ďalšie štyri osoby, vrátane Karola M., ktorý je v Belize, obviňovali z vraždy jedného z bossov sýkorovcov Čongrádyho, alias Čongiho. Pred slovenskou políciou sa skrýval v zahraničí. Zadržali ho 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. Po eskortovaní na Slovensko bol vzatý do väzby. Podľa posledných rozhodnutí súdov by v nej mal zostať aspoň do apríla 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM