Futbal

ViOn odštartoval letnú prípravu: Trénerovi sa hlásilo 18 hráčov, VIDEO

Futbalisti Zlatých Moraviec odštartovali v stredu popoludní letnú prípravu na novú sezónu Fortuna ligy. Na úvodnom tréningu pod vedením hlavného trénera Jána Kociana sa predstavilo šestnásť hráčov do poľa a dvaja brankári.

Zdroj: Dnes24.sk

V príprave dostal šancu aj mladý obranca Peter Kasan, ktorý pomohol mužstvu do 19 rokov k postupu do najvyššej súťaže. Na budúci týždeň sa k mužstvu pridajú aj ďalší dorastenci Adam Homola a Sebastián Kain. Do prípravy sa o deň neskôr zapojí grécky stredopoliar Alexandros Kyziridis. Severomacedónsky reprezentant Tomče Grozdanovski dostal po reprezentačnom zraze o týždeň dlhšiu dovolenku a tak sa do prípravy zapojí až 24. júna.

Menej ako plánovali

„Prípravu sme začali plánovať, keď sme zistili, že sa nehrá baráž. Najbližšie týždne budú zamerané na objem, čaká nás veľa behania a hier vo veľkom priestore. Neskôr prejdeme do rýchlostnej vytrvalosti a ku koncu nás čaká herná časť,“ uviedol pre klubovú stránku hlavný tréner Kocian.

„Zatiaľ máme menej príchodov nových hráčov ako sme si naplánovali. Máme nastavené mantinely, či už futbalové alebo charakterové a podľa toho sme vyberali hráčov. Ešte nás čaká pár rokovaní, pretože káder nie je úplne kompletný,“ uviedol k tvorbe mužstva na novú sezónu.

Prečítajte si tiež

FC ViOn odohrá v rámci letnej prípravy štyri zápasy. Na prvý prípravný duel vycestujú Zlaté Moravce do Galanty, kde sa 25. júna stretnú s miestnym tímom FC Slovan Galanta.

Aktuálny káder ViOnu v príprave:

  • brankári: Patrik Lukáč, Matúš Chropovský, Patrik Richter
  • obrancovia: Michal Pintér, Matúš Čonka, Peter Kasan, Berki, Dávid Haspra, *Sebastián Kain
  • stredopoliari: Anton Sloboda, Timotej Múdry, Martin Bednár, Marek Výbošťok, Sebastián Gembický, Tomáš Ďubek, Karol Mondek, Denis Duga, *Alexandros Kyziridis, *Tomče Grozdanovski, *Adam Homola
  • útočníci: Patrik Pinte, Tomáš Horák, Marek Švec
  • – pripoja sa

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: FC ViOn odštartoval prípravu s 18 hráčmi
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM