Správy

Nemocnica školí svojich zdravotníkov: Vedomosti im odovzdávajú záchranári

Nemocnica v Zlatých Moravciach v spolupráci so záchranármi školí svojich zdravotníkov. Získajú vedomosti z neodkladnej podpory životných funkcií.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica školí svojich zdravotníkov: Vedomosti im odovzdávajú záchranári
6
Galéria
Zdroj: AGEL SK

Nemocnica Agel v Zlatých Moravciach pripravila pre zdravotníckych pracovníkov študijný program, na základe ktorého nadobudnú teoretické i praktické zručnosti z neodkladnej podpory životných funkcií.

Šancu dostanú všetci

Školenie je rozdelené do viacerých dní a blokov, aby ho mohli absolvovať všetci zdravotnícki pracovníci nemocnice, informovala námestníčka úseku ošetrovateľskej starostlivosti Beáta Králiková.

Prečítajte si tiež

Školia certifikovaní záchranári

Prví zdravotníci akreditovaného študijného programu neodkladnej podpory životných funkcií absolvovali školenie v piatok, ostatní zdravotníci ho absolvujú počas nasledujúcich piatich termínov v marci.

Odborné školenie v trvaní osem hodín je rozložené na tri hodiny teoretickej časti a päť hodín praktickej časti, školiteľmi sú certifikovaní záchranári.

Zdravotníci získajú teoretické vedomosti a praktické zručnosti v poskytovaní neodkladnej podpory životných funkcií pri náhlych život a zdravie ohrozujúcich udalostiach, získajú pozitívny postoj k poskytovaniu neodkladnej podpory životných funkcií a k prevencii náhleho ohrozenia života a zdravia človeka, zhodnotila prínos Králiková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nemocnica školí svojich zdravotníkov
6
Galéria
Zdroj: AGEL SK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM