Správy

Nemocnica potrebuje krv! V Zlatých Moravciach pozývajú všetkých darcov

Pokiaľ by ste chceli urobiť dobrý skutok, máte jedinečnú príležitosť. Aj vaša krv môže niekomu zachrániť život.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica potrebuje krv! V Zlatých Moravciach pozývajú všetkých darcov
Zdroj: AGEL SK

Zdravotnícke zariadenia stále potrebujú najvzácnejšiu tekutinu.V zla­tomoraveckej nemocnici sa preto uskutoční ďalšie darovanie krvi.

Poznačte si termín

„Nemocnica AGEL Zlaté Moravce aj v lete potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv, zvýšená potreba krvi súvisí aj s rozbehnutými operačnými zákrokmi," prezradila Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Plánované darovanie krvi sa uskutoční v stredu 18. augusta od 7.30 do 10.00 hodiny v spolupráci s Nemocnicou AGEL Komárno.

„Obete úrazov či nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na rôzne diagnózy, všetci potrebujú najvzácnejšiu tekutinu, ktorou je krv," dodáva Martina Pavliková.

Prečítajte si tiež

Každý je dôležitý

Dobrovoľníci môžu prísť do budovy laboratórií bez prihlásenia.

„V uplynulých mesiacoch sme zorganizovali veľmi úspešné darovania, kedy nás počet dobrovoľníkov milo prekvapil. Krvi nikdy nie je dosť. Hematologicko-transfúziologické pracoviská spoločnosti AGEL SK potrebujú dopĺňať neustále zásoby pre pacientov. Dobrovoľní darcovia budú mať opäť možnosť prísť a o najvzácnejšiu tekutinu sa podeliť. Každý z nich je pre nás dôležitý, pretože krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce Nina Horniaková.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM