Krimi

Mohla za to sviečka?! Pri TRAGICKOM požiari bytu prišiel o život starší muž

Požiar v jednom z bytov si ako prví všimli susedia. Hasiči ani záchranári už staršiemu mužovi pomôcť nedokázali.

Ilustračný obrázok k článku Mohla za to sviečka?! Pri TRAGICKOM požiari bytu prišiel o život starší muž
Zdroj: Facebook.com/Dobrovoľný hasičský zbor ŽITAVANY

Približne o pol piatej nadránom si susedia všimli, že z bytu, v ktorom býval dôchodca, šľahajú plamene. Hasiči museli celú bytovku v Žitavanoch (okres Zlaté Moravce) evakuovať.

Dvere rozbili sekerou

Plamene si ako prvá všimla žena žijúca v bytovke oproti. Ako informoval portál noviny.sk, zhodou náhod tam býva aj šéf dobrovoľných hasičov. Suseda ho preto okamžite zobudila a už onedlho sa snažili dostať do horiaceho bytu. Dvere museli rozbiť sekerou, no oheň už horel v celom byte.

„Boli privolaní dobrovoľní hasiči zo Žitavian a začal sa prvý zásah a boli privolaní štátni hasiči,“ povedal pre noviny.sk starosta Žitavian Pavol Chren, podľa ktorého v bytovke vypli energie a evakuovali obyvateľov.

Prečítajte si tiež

Pomôcť mu už nedokázali

V horiacom byte žil 63-ročný muž, ktorý bol podľa slov starostu nekonfliktný a pred dvomi mesiacmi išiel do dôchodku. Zasahujúci hasiči a záchranári mu už pomôcť nedokázali.

Ako zistila televízia JOJ, muž si mal v byte svietiť pomocou sviečok, ktoré by mali byť podľa predbežných zistení príčinou požiaru.

„Začali sme stíhanie pre všeobecné ohrozenie a usmrtenie,“ povedala pre noviny.sk nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM