Samospráva

Mesto sa uchádza o desiatky tisíc eur: Na čo by použilo získané peniaze?

Poslanci zo Zlatých Moraviec rozhodli, že sa bude mesto uchádzať o finančnú podporu ministerstva práce.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa uchádza o desiatky tisíc eur: Na čo by použilo získané peniaze?
Zdroj: Mesto Zlaté Moravce

Mesto Zlaté Moravce sa uchádza o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR z operačného programu Ľudské zdroje v hodnote viac ako 80 000 eur.

„Tieto peniaze by mali byť určené na podporu poskytovania opatrovateľskej služby v zariadení opatrovateľskej služby. V prípade schválenia žiadosti by smerovali na platy pre už existujúce opatrovateľky,“ informoval magistrát. O predložení žiadosti o dotáciu rozhodli zlatomoravskí poslanci.

Požadovaná výška nenávratného finančného príspevku je 81 600 eur.

Prečítajte si tiež

Predkladaný projekt rieši zabezpečenie opatrovateľskej služby v Zariadení opatrovateľskej služby v meste Zlaté Moravce prostredníctvom piatich existujúcich opatrovateliek pracujúcich na plný úväzok počas maximálnej dĺžky realizácie projektu, čo je 24 mesiacov.

Zariadenie opatrovateľskej služby je účelové zariadenie mesta Zlaté Moravce určené pre ťažko postihnutých a starých občanov. Zriadené bolo dňa 1. decembra 1992.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM