Kultúra

Tribečské múzeum s novou výstavou: Upozorňuje na globálne environmentálne problémy

Globálnym environmentálnym problémom sa venuje výstava Zem, miesto pre život - nespútané živly, ktorú sprístupnilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Tribečské múzeum s novou výstavou: Upozorňuje na globálne environmentálne problémy
Zdroj: TASR

„Výstava podporuje činnosti vedúce k environmentálnemu správaniu sa ľudí, uvedomenie si ochrany jednotlivých zložiek životného prostredia pred ich poškodzovaním. Jedným z cieľov je aj prehlbovať vedomosti a zručnosti návštevníkov v prírodovednom a fyzikálnom smere vzdelávania a formovanie zodpovedného správania sa voči prírode,“ povedal múzejný pedagóg Ľubomír Opáth.

Výstavu pripravilo Tribečské múzeum v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši a sprístupnená bude do 2. októbra.

Textovo-obrazová časť na paneloch približuje štyri živly, oheň, zem, vzduch a vodu, z environmentálneho pohľadu. „Klíma, vodstvo, pôdy, rastlinstvo a živočíšstvo po celej Zemi prechádza zmenami. Zatiaľ k horšiemu,“ skonštatoval Opáth.

Na výstave je možné vidieť aj preparáty niektorých európskych druhov živočíchov svojím životom viazaných na jednotlivé zložky životného prostredia, pestrofarebný exotický hmyz, horniny, minerály, trojrozmerný model sopky, prameňa a ďalšie zaujímavosti. Najmä malých návštevníkov môže zaujať možnosť vyskúšať si rôzne fyzikálne pokusy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM