Správy

Odpadky v pohorí Tribeč samé nezmiznú: Dobrovoľníkov čaká veľké jarné upratovanie

Dobrovoľníci, ochranári a milovníci prírody oslávia Deň Zeme brigádou. V máji sa bude konať ďalší ročník Jarného čistenia pohoria Tribeč.

Ilustračný obrázok k článku Odpadky v pohorí Tribeč samé nezmiznú: Dobrovoľníkov čaká veľké jarné upratovanie
Zdroj: TASR

Pohorie Tribeč čaká jarné upratovanie. Akciu organizujú pri príležitosti Dňa Zeme Štátna ochrana prírody, Správa CHKO Ponitrie, OZ Aquilla Horné Ponitrie, Združenie mikroregiónu Svornosť a Obecný úrad Solčany.

Dobrovoľníkov čakajú organizátori v sobotu 7. mája. Zraz bude o 9.00 hodine pred KD v obci Solčany.

Prečítajte si tiež

Čistiť sa bude okolie turistických chodníkov, vrátane PR Kovarská hôrka, NPR Hrdovická a PR Solčiansky háj. „Keď bude dostatok dobrovoľníkov bude sa čistiť aj okolie zrúcanín hradu Oponice,“ prezradil Viktor Mlynek z CHKO Ponitrie.

Cieľom bude vyzbierať z lesa komunálny, plastový, sklenený a iný odpad.

Čo si priniesť?

V prípade účasti je potrebné zabezpečiť si pracovnú obuv. Občerstvenie si musí prinesie každý sám. Organizátori zabezpečia rukavice aj vrecia na odpad.

„Podľa vyjadrenia zodpovedných funkcionárov Združenia miokroregiónu Svornosť a starostu obce v Krnči budú dodané vrecia a rukavice dobrovoľníkom v jednotlivých obciach, a to v Oponiciach, Kovarciach, Nitrianskej Strede, Solčanoch a Krnči,“ uviedol Mlynek.

Odvoz odpadu

Do zberných dvorov v uvedených obciach bude podľa jeho slov možné odovzdať aj vyzbieraný odpad. „O tejto skutočnosti budú občania informovaní cestou miestnych rozhlasov a plagátikmi na vývesných tabuliach obcí,“ dodal Mlynek.

„Za ochotu pomôcť pri skrášľovaní a zlepšovaní životného prostredia pohoria Tribeč vopred srdečne ďakujú a tešia sa na Vás organizátori,“ povedal za organizátorov Viktor Mlynek z CHKO Ponitrie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Posted by Chránená krajinná oblasť Ponitrie on Thursday, April 21, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM