Rastislav Búgel Šport

Najlepšia plavkyňou je je Andrea Podmaníková: Reprezentuje PIRANA SportClub Topoľčany

Andrea Podmaníková z PIRANA SportClub Topoľčany a Richard Nagy z J&T Sport Team Bratislava sa stali najlepšími bazénovými plavcami Slovenska za rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšia plavkyňou je je Andrea Podmaníková: Reprezentuje PIRANA SportClub Topoľčany
9
Galéria
Zdroj: TASR

Nagy obhájil minuloročný triumf, Podmaníková na tróne nahradila Katarínu Listopadovú, ktorá skončila druhá. Na slávnostnom galavečere v hoteli NH Gate One v Bratislave vyhlásili zástupcovia Slovenskej plaveckej federácie (SPF) najúspešnejších športovcov za minulý rok. Ocenili tiež významných jubilantov za prínos v rozvoji plaveckých športov, udelili aj špeciálnu odmenu pre účastníkov OH 2016 v Riu de Janeiro.

Nagy, ktorý na OH v Riu obsadil deviete miesto na 400 m polohové preteky, získal v minulom roku striebro na rovnakej trati na ME v dlhom bazéne v Londýne. Na konte mal šesť prekonaných národných rekordov. Podmaníková až 11-krát prekonala rekord SR, na MS v krátkom bazéne bola 11. na 200 m prsia. Strieborná trofej v mužskej kategórii putovala do rúk Mareka Botíka, bronzovú trofej si prevzal Tomáš Klobučník. Na druhom mieste medzi ženami skončila Katarína Listopadová a tretie miesto obsadila Karolína Hájková.

Slovenskí reprezentanti spolu v roku 2016 prekonanli 112 slovenských plaveckých rekordov (ženy 49 rekordov, muži 63 rekordov).

Andrea Podmaníková, plavkyňa roka: „Uplynulá sezóna bola pre mňa úplný strop. Byť najlepšou plavkyňou na Slovensku v osemnástich rokoch je fantastické. Nečakala som to, myslela som si, že zvíťazí Katka Listopadová. Napriek tomu nie som úplne spokojná so sezónou, najmä s jej prvou časťou. Ciele do novej sezóny mám jasné, chcem v prvom rade zmaturovať. Mením aj trénera a klub, pretože nemôžem trénovať v Topoľčanoch do konca života.“

Pozrite si fotky z oceňovania v našej galérii!

Najlepšia plavkyňou je je Andrea Podmaníková: Reprezentuje PIRANA SportClub Topo
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM