Iné športy

Hokejisti zvládli dohrávku: Capitals porazili gólom v predĺžení

Topoľčianski hokejisti sa opäť predstavili v zápasovom kolotoči. Vycestovali na ľad soka z hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zvládli dohrávku: Capitals porazili gólom v predĺžení
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

Hokejisti Bratislava Capitals prehrali v stredajšej dohrávke 2. kola nadstavbovej časti SHL v skupine o 1.-6. miesto doma s HC Topoľčany 2:3 po predĺžení.

Topoľčianski hokejisti vycestovali na ľad lídra aktuálneho poradia v stredu 19. februára. „Skóre otváral v 6. minúte Pätoprstý za asistencie Miklíka a Nováka. V jedenástej minúte zvýšil náš gólový náskok na 2:0 Martin Hřebíček. Podiel na ňom mal Koyš a Mihálik, ktorý debutoval prvým kanadským bodom v červeno-žltom drese,“ informuje HC Topoľčany.

V prostrednom dejstve s domáci celok snažil o zvrátenie nepriaznivého stavu. Na rozdiel jediného gólu znižoval v 36. minúte, kedy Sloboda strieľal od modrej a Halo kapituloval (1:2).

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Domáci zvyšovali tlak a prinieslo to ovocie. V 43. minúte vyrovnal Šalka. Do konca tretej tretiny však už ďalší gól nepadol a o všetkom sa rozhodlo v predĺžení.

„Konečný výsedok na 2:3 zaknihoval Novák v 63. minúte za asistencie Tomčáka. Strata jedného bodu v dnešnom zápase nás síce stojí druhú priečku v lige, ale dnešné víťazstvo nesmierne teší,“ dodáva topoľčiansky klub.

Bratislava Capitals – HC Topoľčany 2:3 pp (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1)

Góly: 36. Sloboda (Slovák, Buc), 43. Šalka (Smolka, Juriga) – 6. Pätoprstý (Miklík, Novák), 11. Hřebíček (Mihalík, Koyš), 63. Novák.

Rozhodovali: Výleta – Crman, Maškulka, vylúčení: 5:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

„Musím pochváliť mužstvo za dnešný výkon. Nebolo to určite ľahké. Prvú tretinu sme odohrali asi najlepšie v tejto sezóne. Mali sme dobrý pohyb, šance, dali sme dva góly. V druhej tretine zapla Bratislava. Trochu ma mrzí, že sme v nej boli trochu pasívni, čo sa nám nevyplatilo. Dali sme sa zatlačiť, súper to využil a inkasovali sme gól. V tretej tretine sa Bratislave podarilo vyrovnať, ale stále sme s ňou dokázali hrať hokej, kde sa striedali šance. Som rád, že máme dva body. Celé mužstvo dnes podalo dobrý výkon, ktorý bol podporený výborným brankárom,“ povedal pre klubový web tréner Ľubomír Hurtaj.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM