Zlatica Gregorová Rôzne

Výsledky celoslovenského hodnotenia: Ako sa darilo školám zo Šale?

Nedávno boli zverejnené nové rebríčky slovenských škôl. Medzi základnými školami sa v hodnotení nestratili ani tie z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky celoslovenského hodnotenia: Ako sa darilo školám zo Šale?
Foto: Zlatica Gregorová

Pozrite sa na to, ako sa darilo našim školákom. V spoločnosti ostatných vzdelávacích inštitúcií si neviedli vôbec zle.

Aj s testovaním

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil čerstvé rebríčky slovenských škôl, ktoré doplnili o najnovšie údaje. „Doplnili sme aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a tiež výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok. Tieto údaje sa týkajú školského roku 2018/19 a na ich základe sme pripravili aj prvé hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách týkajúce sa uvedeného školského roku,“ uvádza I­NEKO.

Naj školy

Po aktualizácii rebríčkov sa na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ opäť najlepšie umiestnila Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Nasleduje ZŠ Kollárova 2, Svätý Jur a najlepšiu trojicu dopĺňa Základná škola T. J. Moussona 4, Michalovce.

Informatívne

„Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí) a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom,“ informuje INEKO.

V prvej 20

V prvej dvadsiatke najlepších základných škôl v Nitrianskom kraji skončili až tri šalianske školy. Najlepšie sa v okrese Šaľa umiestnila ZŠ J.C. Hronského, Krátka 2, Šaľa s 13. miestom a zároveň na 106. mieste v rámci Slovenska (hodnotenie 7,4). Ďalej je to ZŠ s MŠ, Horná 22, Šaľa, ktorej patrí 14.priečka v rámci celkového hodnotenia základiek v Nitrianskom kraji podľa INEKO a zároveň je na 108. priečke v celoslovenskom rebríčku (hodnotenie 7,4).

Na 17. mieste skončila ZŠ Ľ. Štúra, Pionierska 4, Šaľa v rámci kraja a ako 130. z celého Slovenska (hodnotenie 7,2). Ďalšiu dvadsiatku základných škôl v kraji načína ZŠ Hollého 46, Šaľa na 21. mieste. V celoslovenskom rebríčku sa umiestnila táto škola na 151. priečke (hodnotenie 7,1).

Stredné školy

Spomedzi stredných škôl a stredných odborných učilíšť sa najlepšie darilo Spojenej škole-Stredná priemyselná škola Nivy 2, Šaľa, ktorá získala 27. miesto v celkovom hodnotení podľa INEKO. V celoslovenskom rebríčku sa umiestnila škola na 173. priečke (hodnotenie 5,1).

V Nitrianskom kraji sa darilo aj nášmu jedinému zástupcovi spomedzi gymnázií a to Gymnáziu J. Fándlyho, Školská 3, Šaľa, ktoré sa umiestnilo na 9. priečke a zároveň je na 84. mieste v celoslovenskom rebríčku (hodnotenie 5,9).

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM