Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Víkend je za rohom: Ako môžete stráviť septembrové voľno?

Po lete sa všetko vracia do zabehaných koľají a pomaly sa pripravujeme na jeseň. Sviatočnú sobotu môžete stráviť oberaním domácej úrody v záhrade alebo sa inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je za rohom: Ako môžete stráviť septembrové voľno?
Foto: Zlatica Gregorová

Slnečné lúče ešte hrejú a tak sa môžete vydať aj do prírody alebo aj na kultúrne či športové podujatia. V Šali a okolí ich tento víkend bude viacero.

KULTÚRA

14. september 2018, 18.30 – 21.30 hod., Kultúrne stredisko Večierka

DEŇ ASTRONÓMIE

Mestské kultúrne stredisko Šaľa a Krajské osvetové stredisko Nitra pripravili pre malých aj veľkých obľúbenú aktivitu. Tešiť sa môžete na prednášky, testy s astronomickou tematikou alebo aj odborné filmy. Opäť sa dobre pobavíte pri sledovaní večernej oblohy.

15. september 2018, 14.00 hod., Pribinovo námestie, pri SD Veča

HUDOBNÝ FESTIVAL VEČA FEST a SÚŤAŽ VO VARENÍ LEČA

Spoločenské podujatie organizuje Marek Molnár a členovia OZ Večania. Konať sa bude v areáli Pribinovho parku. Finančne na akciu prispelo Mesto Šaľa a Farnosť Šaľa – Veča. Gurmáni budú môcť lečo pripraviť alebo čerstvo navarené paradajkovo- paprikové jedlo ochutnať. Okrem toho je pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program.

14.-16. september 2018, Močenok

DNI OBCE MOČENOK

Okrem tradičného jarmoku môžete v dedine zažiť aj dve parádne kulinárske súťaže. Súčasťou podujatia bude aj VII. ročník Súťaže v pečení tradičných smotanových koláčov – „Smatankový koláč“ aj XI. ročník súťaže vo varení guláša Močenský kotlík a uvidíte aj poľovnícku výstavu a Dary zeme. Kultúrny program spestria vystúpenia žiakov miestnych škôl, aj rock, pop a nebude chýbať ani folklór a prídu aj šalianske Materinky s Rozprávkovou cestou.

ŠPORT

Hádzaná

15. september 2018 o 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

HKM Šaľa – Strojár Malacky

Futbal

  • 15. september 2018 o 15. 30 hod.

FK Slovan Duslo Šaľa – FC Nitra B

  • 15. september 2018, 15:30hod, Futbalový štadión Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga TIPOS

 FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK LR CRYSTAL

  • 15. september 2018, 12.00, Futb.štadión Šaľa

II. liga MŽ U13 ZsFZ 

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Lokomotíva Trnava

  • 15. september 2018, 10.00 hod.

II. liga SŽ U15 ZsFZ

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Lokomotíva Trnava

15. septembra 2018, 20.00 hod., Nám. sv. Trojice v Šali

BEH NOČNOU ŠAĽOU

Typická disciplína sa začne v neobvyklom čase od 20.00 hod. Usporiadateľom je i tentoraz Rada Šport o.o. V spolupráci s Mestom Šaľa. Každý účastník, ktorý sa včas do súťaže zaregistruje, by mal podľa svojich možností zabehnúť 7300 metrový okruh centrom mesta. Kategórie sú:muži, ženy a Nordic walking. Viac o podujatí si môžete prečítať TU: V septembri si môžete poriadne zašportovať: Bude sa konať Beh nočnou Šaľou

OKOLO SLOVENSKA

16. september 2018, 11.00 hod. Šaľa

Cyklistické preteky sú rozdelené do štyroch etáp. Tá posledná etapa Nitra – Galanta bude prechádzať cez naše mesto Šaľa a obce Hájske, Močenok, Horná Kráľová aj Diakovce. Do poslednej časti môžete vbicyklovať aj vy. Energia na kolesách odštartuje 5. ročník v nedeľu 16. augusta 2018 o 11.00 hod. z pešej zóny na Hlavnej ulici v Šali, smerom do Galanty, po ceste č.75.

Viac sa dočítate TU: Medzinárodné cyklopreteky prídu do Šale: So Saganovým Bora aj našim výberom

KINOTIPY KINA ŠAĽA

16. september 2018, 20.00. hod.

Predátor: Evolúcia (Predator)

Jeden z najväčších lovcov v celom vesmíre sa vracia späť na Zem. Pred viac ako tridsiatimi rokmi sme sa s nimi stretli prvýkrát. A bol to poriadny náklad. Teraz sa Predátori, jedni z najväčších lovcov celého vesmíru, opäť vracajú na naša planétu. Sú však oveľa silnejší a inteligentnejší než kedykoľvek predtým. Lov a zabíjanie sú pre nich stále najväčšou zábavou.

Hrajú: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Alfie Allen, Thomas Jane, Augusto Aguilera, Jake Busey, Yvonne Strahovski  • Réžia: Shane Black  •  Scenár: Fred Dekker, Shane Black  •  Kamera: Larry Fong  •  Hudba:Henry Jackman

16. september 2018, 17.30 hod.

Christopher Robin (Christopher Robin)

Medvedík Pú sa vracia Réžia: Marc Forster • scenár: Alex Ross Perry, Allison Schroeder • Hudba: Jon Brion • Hrajú: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss Dospelý Krištofko Robin drie v zamestnaní, kde je prepracovaný, mizerne zaplatený a kde nemá istú budúcnosť. Má síce rodinu, ale práca ho vyťažuje natoľko, že mu na ženu a dcérku ostáva len málo času. Krištofko celkom zabudol na svoje idylické detstvo strávené s mlsným plyšovým medvedíkom a jeho kamarátmi. Keď sa však s teraz potrhaným a ošumelým Mackom Púom opäť stretne, ich priateľstvo opäť vzplanie a pripomenie Krištofíkovi nekonečné dni detských radovánok, ktoré ako malý chlapec zažíval. Po nešťastnej príhode s Kryštofkovým kufríkom sa Pú so zvyškom party vrátane Prasiatka, Oslíka a Tigra vydajú zo Stoakrového lesa do Londýna, aby pomohli Krištofkovi jeho veci nájsť … pretože najlepší priatelia si vždy pomáhajú.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM